Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
22.05.2023, 06:57

"Otkrij svoju notu" - upiši Muzičku školu

č: | fb:

Valjevska muzička škola i ove godine, tradicionalno u junu mesecu, otvara vrata za nove prvake koji će svoje muzičko obrazovanje započeti u školskoj 2023/2024. godini.

 

Kako je navedeno u obaveštenju ove obrazovne ustanove, MŠ "Živorad Grbić" raspisuje konkurs za prijem 133 učenika u  prvi razred osnovne muzičke škole i to: 91 učenik – Matična škola Valjevo; 17 učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Mionica; 13 učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Lajkovac i 12 učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Osečina.

 

Sva deca uzrasta od devet godina i mlađi, mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za instrumente: klavir, violina, violončelo, gitara, harmonika, flauta. Deca uzrasta od 11 godina i mlađi mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za instrumente: klarinet, saksofon, truba a od ove godine i na kontrabas.

 

Što se tiče sve popularnijeg pevačkog odseka muzičke škole, na odsek srpsko tradicionalno pevanje mogu se prijaviti deca uzrasta od 10 godina i stariji, a za solo pevanje, devojčice uzrasta 13 godina i starije i mladići uzrasta 16 godina i stariji.

 

U junu će valjevska muzička škola organizovati i prijemni ispit za upis u pripremni razred osnovne muzičke škole, a u školskoj 2023/2024. godini, u školskim klupama se očekuje ukupno 75 "pripremnjaka" uzrasta osam godina i mladjih i to: 30 polaznika u Valjevu i po 15 polaznika u izdvojenim odeljenjima u Mionici, Lajkovcu i Osečini.

 

- Muzička škola "Živorad Grbić" je škola koja je i pored činjenice da nije "obavezna", a da ima obavezan prijemni ispit za proveru muzičkih sposobnosti, ipak vrlo popularna u našoj sredini. Svake školske godine mi popunimo naše kapacitete, koji nisu mali, i upišemo novu, vrlo brojnu generaciju muzički nadarenih mališana u Valjevu, ali i u našim izdvojenim odeljenjima u Mionici i Lajkovcu i Osečini - kaže direktorka valjevske muzičke škole, mr Suzana Radovanović Perić.

 

Dodaje da je u toku promotivna kampanja sa simboličnim nazivom "Otkrij svoju notu!" na facebook i instagram stranici škole kao i na You Tube kanalu  škole.

 

I ove godine, koncertna sala škole će 22.23. i 24. maja biti otvorena i muzikom učenika škole ozvučena kroz realizaciju promotivnih koncerata za sve zainteresovane osnovce uzrasta od sedam do 10 godina, zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa osnovnim školama u Valjevu, Mionici, Osečini i Lajkovcu. Ove godine, u cilju što bolje informisanosti budućih učenika i roditelja, 23. maja u 17 časova, u koncertnoj sali u školi će biti organizovan i veliki promotivni roditeljski sastanak na kojem će zainteresovano građanstvo dobiti odgovore na temu "Zašto postati učenik muzičke škole"?

 

Svi zainteresovani za osnovno muzičko obrazovanje, biće u mogućnosti da se prijave za polaganje prijemnog ispita sve do 26. maja, popunjavanjem prijave na Sajtu škole (www.muzika.edu.rs), na kome mogu pronaći i kompletne informacije vezane za osnovno muzičko obrazovanje i proceduru upisa u osnovnu muzičku školu. Sam prijemni ispit za upis u osnovnu muzičku školu i pripremni razred biće realizovan po unapred utvrđenom rasporedu, od 5. do 12. juna. u prostorijama muzičke škole,  odnosno u  izdvojenim odeljenjima u Lajkovcu, Mionici i Osečini.

 

Prijemni ispit se polaže pred ispitnom komisijom, a dovoljno je da svi mališani, zainteresovani za polaganje, pripreme jednu dečiju pesmicu, a oni malo stariji koji sebe vide na odseku pevanja, pesmu po slobodnom izboru. Sve dodatne informacije, zainteresovani kandidati i njihovi roditelji mogu pronaći na sajtu muzičke škole ili putem mejla: [email protected] 

Aktuelno