Valjevski pokret otpora (foto: Kolubarske.rs)
Valjevski pokret otpora (foto: Kolubarske.rs)
23.05.2023, 06:55

VPO pita Gojkovića: Da li garantuje bezbednost građana Valjeva koje će povesti na miting u Beograd?

č: | fb:

Valjevski pokret otpora pita gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića, koji je istovremneo i prvi čovek valjevskih naprednjaka, da li  garantuje bezbednost građana Valjeva koje će povesti na miting, koji je najavljen za 26. maj u Beogradu?

 

U saopštenju za javnost, Valjevski pokret otpora navodi da su razlog njihovog javnog obraćanja zabrinjavajuće nezvanične informacije da je plan vrha vladajuće stranke da se na mitingu, koji oni organizuju u petak u Beogradu, svesno izazovu incidenti praćeni nasiljem za koji će biti optuženi građani, koji već danima u tišini i savršenom redu izlaze na ulice zahtevajući Srbiju bez nasilja.

 

Saopštenje Valjevskog pokreta otpora prenosimo u celosti

 

Svima nam je poznato da je u našem gradu u toku neviđena hajka na zaposlene u državnim ustanovama, Gradskoj upravi i javnim preduzećima koji su izloženi do sada nezabeleženim pretnjama, ucenama i pritiscima, kako bi se ispunile kvote "putnika" na miting u organizaciji Srpske napredne stranke najavljen za 26.maj 2023. godine u Beogradu.

 

Poznate su nam i kvote koje je svaka od javnih ustanova i preduzeća u obavezi da ispuni, poznata nam je i visina dnevnica kao i svi ostali detalji u vezi te sramne "ekskurzije" u režiji vladajućeg režima, koja će biti plaćena iz džepova građana Valjeva. Znamo i da građani Valjeva i pored svih pritisaka masovno odbijaju da budu učesnici u tom ludilu.

 

Tokom ovih dana javno su se oglašavale "perjanice" vladajuće stranke u našem gradu, počev od gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića, koji je i predsednik GrO SNS Valjevo, potpredsednika GrO i članova Gradskog veća, pa sve do direktora javnih preduzeća, koji su javno "pozivali" građane Valjeva da u petak krenu za Beograd kako bi tamo izrazili zahvalnost njihovom vođi. Stotinu puta viđen scenario petparačkih scenarista!

 

Ipak, razlog za naše javno obraćanje su zabrinjavajuće informacije koje su doprle i do nas - da je pakleni plan vrha vladajuće stranke da se na mitingu, koji oni organizuju u petak u Beogradu, svesno izazovu incidenti praćeni nasiljem, koje će biti primenjeno protiv građana koje su tu na silu doveli da "kliču" njihovom vođi, a za koje incidente će njihova propagandna mašinerija optužiti mirne građane, koji već danima u tišini i savršenom redu izlaze na ulice i trgove naših gradova zahtevajući Srbiju bez nasilja, nasilja koje se otelo kontroli i koje više ne preza od bilo čega uzimajući danak i u onome što nam je najsvetije, a to su životi naše dece!

 

Da se više ne igramo skrivalica, građane Valjeva ne ucenjuju niti im prete ni Aleksandar Vučić, ni Branko Malović, ni Darko Glišić, koji godinama sa bezbedne udaljenosti upravljaju našim životima preko njihovih "uzdanica" iz našeg grada. I baš te njihove "uzdanice" imaju ulogu istinskih goniča robova, koji šikaniraju građane Valjeva da bi se dodvorili njihovim gazdama i sačuvali svoje pozicije. Oni žive među nama, imaju svoja imena i prezimena i oni su glavne poluge mašinerije zla!

 

Zbog svega iznetog javno postavljamo pitanje gradonačelniku Valjeva Lazaru Gojkoviću, a koji je istovremeno i prvi čovek Srpske napredne stranke u Valjevu:

 

Da li Vi lično, ali i svi ostali članovi GrO SNS Valjevo, vašim imenima i prezimenima, lično garantujete bezbednost građana Valjeva koje ćete povesti na miting koji je najavljen za 26. maj u Beogradu?

 

Odgovorite jasno i glasno, ne krijte se više iza nemuštih saopštenja koja vam šalju iz centrale stranke, ne pokušavajte da spinujete glumeći da vas neko ugrožava, jer vi ste oni koji prave spiskove ljudi, vi ste oni koji im prete i ucenjuju ih i vi ćete biti oni koji ćete ih "sprovesti" u Beograd toga dana!

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 15 sati 43 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 6 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 11 sati 8 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...  · 1 komentar