Apoteka Vegafarma (foto: Kolubarske.rs)
Apoteka Vegafarma (foto: Kolubarske.rs)
30.05.2023, 10:51

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku

č: | fb:

Nakon trogodišnje pauze, Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku zahvaljujući privatnoj apotekarskoj ustanovi  "Vegafarma". U saopštenju za javnost Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje-Filijala u Valjevu navedeno je da će apoteka, koja se nalazi u neposrednoj blizini Doma zdravlja, biti otvorena 24 časa.

 

"Obaveštavamo Vas da je Apotekarska ustanova 'Vegafarma' dostavila Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje-Filijala Valjevo obaveštenje o promeni radnog vremena u apoteci 'Vega-kod Doma zdravlja', u Ulici Železnička broj 16. Apoteka će ubuduće raditi svakim danom od 00-24 časa čime je rešen problem dežurne apoteke u gradu Valjevu", navedeno je u saopštenju za javnost RFZO-Filijala u Valjevu.

 

Podsetimo, posle problema u vezi sa funkcionisanjem državne Apotekarske ustanove "Valjevo", od marta 2020. godine u Valjevu ne postoji dežurna apoteka, a građani su posle 23 časa morali da odlaze u druge gradove da bi se snabdeli lekovima.

 

Grad Valjevo je sredinom maja raspisao oglas za izdavanje u zakup poslovnog prostora, koji je koristila Apotekarska ustanova Valjeva, i to pet lokala u Valjevu i po jedan u Ljigu i Osečini. Kako je navedeno u oglasu, poslovni prostor se daje u zakup za obavljanje apotekarske delatnosti.

 

Pre toga je gradska vlast objavila poziv za davanje koncesije za obavljanje apotekarske delatnosti, ali se na taj poziv niko nije javio.

 

Aktuelno

Raskrsnica Sinđelićeve i Pantićeve (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan 2 sati

Izmena saobraćaja zbog zamene zatvarača

JKP Vodovod Valjevo obaveštava građane da će, od ponedeljka, 25. septembra 2023. godine, zbog zamene zatvarača u šahti na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pantićeva biti izmenjen saobraćaj.

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra 23.09.2023

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 6 komentara