Apoteka Vegafarma (foto: Kolubarske.rs)
Apoteka Vegafarma (foto: Kolubarske.rs)
30.05.2023, 10:51

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku

č: | fb:

Nakon trogodišnje pauze, Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku zahvaljujući privatnoj apotekarskoj ustanovi  "Vegafarma". U saopštenju za javnost Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje-Filijala u Valjevu navedeno je da će apoteka, koja se nalazi u neposrednoj blizini Doma zdravlja, biti otvorena 24 časa.

 

"Obaveštavamo Vas da je Apotekarska ustanova 'Vegafarma' dostavila Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje-Filijala Valjevo obaveštenje o promeni radnog vremena u apoteci 'Vega-kod Doma zdravlja', u Ulici Železnička broj 16. Apoteka će ubuduće raditi svakim danom od 00-24 časa čime je rešen problem dežurne apoteke u gradu Valjevu", navedeno je u saopštenju za javnost RFZO-Filijala u Valjevu.

 

Podsetimo, posle problema u vezi sa funkcionisanjem državne Apotekarske ustanove "Valjevo", od marta 2020. godine u Valjevu ne postoji dežurna apoteka, a građani su posle 23 časa morali da odlaze u druge gradove da bi se snabdeli lekovima.

 

Grad Valjevo je sredinom maja raspisao oglas za izdavanje u zakup poslovnog prostora, koji je koristila Apotekarska ustanova Valjeva, i to pet lokala u Valjevu i po jedan u Ljigu i Osečini. Kako je navedeno u oglasu, poslovni prostor se daje u zakup za obavljanje apotekarske delatnosti.

 

Pre toga je gradska vlast objavila poziv za davanje koncesije za obavljanje apotekarske delatnosti, ali se na taj poziv niko nije javio.

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 sati 55 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 1 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara