Slava Valjeva Druge Trojice - litija (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Slava Valjeva Druge Trojice - litija (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
05.06.2023, 06:56

Duhovska litija ulicama grada ove godine od 18 časova

č: | fb:

Slava grada Valjeva Druge Trojice - Duhovski ponedeljak je 5. juna. Za razliku od prethodnih godina kada se Duhovska litija centralnim gradskim ulicama kretala u prepodnevnim časovima, nakon Svete Arhijerejske liturgije, ove godine proći će u popodnevnim časovima.

 

U pozivu iz Gradske uprave za obeležavanje gradske slave, navodi se da će ove godine Sveta Arhijerejska liturgija početi u 9 časova u Hramu Vaskrsenja Hristovog, dok će Duhovska litija krenuti u 18 časova od Hramu Vaskrsenja Hristovog centralnim ulicama - Sinđelićevom, Karađorđevom i Vojvode Mišića do Crkve Pokrova Presvete Bogogorice.

 

Kao i prethodnih godina, litija će zastati pored spomenika Proti Mateji Nenadoviću, gde će sveštenici održati pomen, u čast vojvode iz Prvog srpskog ustanka, prvog predsednika Praviteljstvujuščeg sovjeta i diplomate, kao i u čast svih slavnih predaka. U porti Crkve Pokrova Presvete Bogogorice biće urezan zapis u hrast, obavljen čin lomljenja slavskog kolača i priređen kulturno-umetnički program.

 

Zbog Duhovske litije, kroz centar grada, Sinđelićeva, Karađorđena i Ulica vojvode Mišići biće zatvorene za saobraćaj od 17 do 19 časova.

 

Aktuelno

Raskrsnica Sinđelićeve i Pantićeve (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan 1 sati

Izmena saobraćaja zbog zamene zatvarača

JKP Vodovod Valjevo obaveštava građane da će, od ponedeljka, 25. septembra 2023. godine, zbog zamene zatvarača u šahti na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pantićeva biti izmenjen saobraćaj.

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra 23.09.2023

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 6 komentara

Smeće u Ljubostinji (foto: iRevolucija)
"Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective" 23.09.2023

Očistimo Ljubostinju

U subotu, 23. septembra sa početkom u 10 časova iRevolucija u saradnji sa Lidl Srbija održaće akciju čišćenja reke Ljubostinje. iRevolucija učestvuje u projektu kompanije Lidl "Čisto iz ljubavi –...  · 3 komentara