Valjevski pokret otpora (foto: Kolubarske.rs)
Valjevski pokret otpora (foto: Kolubarske.rs)
06.06.2023, 06:53

Da se povuče predlog Zakona o upravljanju privrednim društvima

č: | fb:

Udruženje Valjevski pokret otpora (VPO) uputilo je zahtev opozicionim poslaničkim grupama u Narodnoj skupštini Srbije, koje učestvuju u organizaciji protesta "Srbija protiv nasilja", tražeći da se, pored već postavljenih zahteva, kao novi istakne i onaj kojim bi se iz skupštinske procedure povukao predlog Zakona o upravljanju privrednim društvima koja su u vlasništvu Republike Srbije. Vlada Republike Srbije je predlog tog Zakona podnela Skupštini 26. 05. 2023. godine.

 

Valjevski pokret otpora u saopštenju za javnost navodi da je zahtev podnet zbog toga što se radi o predlogu zakona kojim je predviđeno da 23 javna preduzeća promene pravnu formu u akcionarska društva odnosno u društva sa ograničenom odgovornošću, čime se otvara mogućnost promene upravljačke i vlasničke strukture navedenih javnih preduzeća od vitalnog značaja za Republiku Srbiju, o čijim štetnim posledica je izlišno i govoriti.

 

"Kako se očekuje da će vladajuća skupštinska većina usvojiti navedeni zakon, što parlamentarna opozicija neće biti u mogućnosti da spreči, smatramo da je jedini način borbe koji je preostao u ovoj situaciji pritisak građana koji već nedeljama učestvuju na protestu 'Srbija protiv nasilja'. Očekujemo od svih narodnih poslanika koji učestvuju u organizaciji navedenog protesta da, zajednički razmotre naš zahtev i da, bez odlaganja, istaknu kao jedan od zahteva protesta Srbija protiv nasilja", navodi Valjevski pokret otpora u saopštenju za javnost.

 

Aktuelno

Železničar sa pobednickim peharom (foto: OK Železničar)
Odigran ovog vikenda Pre 1 sati 19 minuta

OK Železničar pobednik memorijala "Radovan Beli Marković"

Domaći Železničar osvojio je drugi Memorijalni odbojkaški turnir "Radovan Beli Marković". Organizator turnira bio je OK Železničar, u znak sećanja na književnika, koji je bio počasni predsednik...

Raskrsnica Sinđelićeve i Pantićeve (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan 3 sati

Izmena saobraćaja zbog zamene zatvarača

JKP Vodovod Valjevo obaveštava građane da će, od ponedeljka, 25. septembra 2023. godine, zbog zamene zatvarača u šahti na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pantićeva biti izmenjen saobraćaj.

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra 23.09.2023

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 6 komentara