Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
06.06.2023, 06:53

Počeo sa radom Zdravstveni centar Valjevo, dr Marija Krstivojević Mirković v.d. direktora

č: | fb:

Krajem prošle nedelje, ili nakon više od dve godine od donošenja Odluke o osnivanju, Zdravstveni centar Valjevo je upisana u Registar zdravstvenih ustanova, čime je zvanično počeo sa radom, dok su Dom zdravlja i Opšta bolnica Valjevo prestali sa radom.

 

Podsetimo, Zdravstveni centar Valjevo je formiran Odlukom Vlade Srbije od 11. februara 2021. godine, a na osnovu Uredbe o planu mreže zdravstvenih ustanova u Srbiji. Nastao je spajanjem valjevskog Doma zdravlja i Opšte bolnice Valjevo.

 

Danom početka rada Zdravstveni centar preuzima sredstva, imovinu, prava, obaveze i zaposlene Doma zdravlja i Opšte bolnice Valjevo.

 

Sredstva i imovinu za osnivanje i rad Zdravstvenog centra čine sredstva, imovina, prava i obaveze Doma zdravlja i Opšte bolnice Valjevo sa bilansnim stanjem na dan 30. juna 2020. godine, navedeno je u Odluci o osnivanju Zdravstvenog centra.

 

Novoosnovana zdravstvena ustanova biće pod ingerencijom Vlade Srbije koja bira organe upravljanja.

 

Kako je navedeno u Registru zdravstvenih ustanova, v.d. direktora Zdravstvenog centra je dr Marija Krstivojević Mirković, dosadašnja v.d. direktorka Opšte bolnice Valjevo, dok su dosadašnja direktorka Doma zdravlja dr Jasmina Jevtić i finansijski direktor Opšte bolnice Vesna Đorđić Trifunović upisane kao lica ovlašćena za zastupanje.

 

U Odluci o osnivanju navedeno je da su organi Zdravstvenog centra direktor, Upravni i Nadzorni odbor, koje imenuje i razrešava Vlada Republike Srbije, odnsono Ministarstvo zdravlja. 

 

Podsetimo da je u prethodnoj reformi zdravstvenih ustanova izvršena decentralizacija, pa je 2010. godine Dom zdravlja izdvojen iz Zdravstvenog centra Valjevo i prešao u nadležnost lokalne samouprave - grada Valjeva. Time je praktično ukinut Zdravstveni centar, dok je Opšta bolnica Valjevo nastavila sa radom kao samostalna zdravstvena ustanova.

 

 

Aktuelno

Raskrsnica Sinđelićeve i Pantićeve (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan 2 sati

Izmena saobraćaja zbog zamene zatvarača

JKP Vodovod Valjevo obaveštava građane da će, od ponedeljka, 25. septembra 2023. godine, zbog zamene zatvarača u šahti na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pantićeva biti izmenjen saobraćaj.

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra 23.09.2023

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 6 komentara