Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
06.06.2023, 06:53

Počeo sa radom Zdravstveni centar Valjevo, dr Marija Krstivojević Mirković v.d. direktora

č: | fb:

Krajem prošle nedelje, ili nakon više od dve godine od donošenja Odluke o osnivanju, Zdravstveni centar Valjevo je upisana u Registar zdravstvenih ustanova, čime je zvanično počeo sa radom, dok su Dom zdravlja i Opšta bolnica Valjevo prestali sa radom.

 

Podsetimo, Zdravstveni centar Valjevo je formiran Odlukom Vlade Srbije od 11. februara 2021. godine, a na osnovu Uredbe o planu mreže zdravstvenih ustanova u Srbiji. Nastao je spajanjem valjevskog Doma zdravlja i Opšte bolnice Valjevo.

 

Danom početka rada Zdravstveni centar preuzima sredstva, imovinu, prava, obaveze i zaposlene Doma zdravlja i Opšte bolnice Valjevo.

 

Sredstva i imovinu za osnivanje i rad Zdravstvenog centra čine sredstva, imovina, prava i obaveze Doma zdravlja i Opšte bolnice Valjevo sa bilansnim stanjem na dan 30. juna 2020. godine, navedeno je u Odluci o osnivanju Zdravstvenog centra.

 

Novoosnovana zdravstvena ustanova biće pod ingerencijom Vlade Srbije koja bira organe upravljanja.

 

Kako je navedeno u Registru zdravstvenih ustanova, v.d. direktora Zdravstvenog centra je dr Marija Krstivojević Mirković, dosadašnja v.d. direktorka Opšte bolnice Valjevo, dok su dosadašnja direktorka Doma zdravlja dr Jasmina Jevtić i finansijski direktor Opšte bolnice Vesna Đorđić Trifunović upisane kao lica ovlašćena za zastupanje.

 

U Odluci o osnivanju navedeno je da su organi Zdravstvenog centra direktor, Upravni i Nadzorni odbor, koje imenuje i razrešava Vlada Republike Srbije, odnsono Ministarstvo zdravlja. 

 

Podsetimo da je u prethodnoj reformi zdravstvenih ustanova izvršena decentralizacija, pa je 2010. godine Dom zdravlja izdvojen iz Zdravstvenog centra Valjevo i prešao u nadležnost lokalne samouprave - grada Valjeva. Time je praktično ukinut Zdravstveni centar, dok je Opšta bolnica Valjevo nastavila sa radom kao samostalna zdravstvena ustanova.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 23 sati 22 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara