Iz arhive: Dani gljiva 2012. (foto: Đorđe Đoković)
Iz arhive: Dani gljiva 2012. (foto: Đorđe Đoković)
03.10.2014, 19:32

Dani gljiva

č: | fb:

Tradicionalna turistička manifestacija “Dani gljiva” održaće se i ove godine na Medvedniku, prvog vikenda oktobra. Manifestacija će biti zvanično otvorena u subotu u 11 časova ispred  planinarskog doma, a potom će biti održano predavanje i sakupljanje gljiva u pratnji stručnog vodiča. Učesnici „Dana gljiva” pored šetnje i sakupljanja pečuraka uživaće i u gulašu od gljiva i drugim domaćim specijalitetima, najavljuju organizatori. U 14 časova je planirano proglašenje najboljeg kotlića. Ljubitelji prirode i čistog vazduha mogu se od 17 časova prošetati obroncima Medvednika ili odmarajući ispred doma sakupiti energiju za zabavu na otvorenom koja počinje u 21 čas.

Organizator  devetnaestog okupljanja gljivama u čast je Gljivarsko društvo Valjevo, uz pomoć i podršku Grada Valjeva, HK  Krušik, OŠ "Zdravko Jovanović" iz Poćute i Udruženja domaćina Valjevo.

Aktuelno

Dobitnici Vukove nagrade (foto: )
Za 2023. godinu Pre 19 sati 39 minuta

Izuzetna Vukova nagrada dodeljena valjevskoj biblioteci

Matična biblioteka "Ljubomir Nenadović" dobitnik je Izuzetne Vukove nagrade za 2023. godinu. Direktorki Matične biblioteke Violeti Milošević nagrada je uručena na tradicionalnoj svečanosti u...