Akcija dobrovoljnog davanja krvi (foto: Crveni krst Valjevo)
Akcija dobrovoljnog davanja krvi (foto: Crveni krst Valjevo)
14.06.2023, 12:44

U akciji dobrovoljnog davanja krvi u Valjevu prikupljene 142 jedinice krvi

č: | fb:

Akciji dobrovoljnog davanja krvi, koja je juče održana u prostorijama lovačkog udruženja "Braća Nedić" u Valjevu, odazvalo se 148 naših sugrađana, a prikupljene su 142 jedinice krvi.

 

Ovu akciju povodom 14. juna Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi organizovali su UDDK "Policajac 2004" i Crveni krst Valjevo.

 

Predsednik UDDK "Policajac 2004" Predrag Milovanović navodi da je izuzetno zadovoljan akcijom i da ona predstavlja najlepšu uvertiru za predstojeći jubilej udruženja koji slave sledeće godine.

 

Ova akcija je trideset i druga od ukupno 71 koliko je planirano u 2023. godini. Crveni krst Valjevo je 26. janura realizovao akciju sa UDDK "Policajac 2004" na kojoj je prikupljeno 84 jedinice krvi.

 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi

Akcija dobrovoljnog davanja krvi (Foto: Crveni krst Valjevo)

Do jučerašnje akcije, prema evidenciji Crvenog krsta Valjevo, na 31 akciju odazvalo se 1437 građanki i građana, a krv je dalo njih 1299, čime je Crveni krst nastavio trend stabilnog rasta prikupljenih jedinica u odnosu na isti period lane.

 

Ilustracije radi, prema poslednjem zvaničnom preseku, zaključno sa četvrtim mesecom, prikupljeno je ukupno 1047 jedinica 2023. godine u odnosu na 971 do kraja istog perioda 2022. godine što je rast od 7,83 posto. Istovremeno to je 1,27  posto od ukupnih 82 541 stanovnika našeg grada.

  

Akcija realizovana 13. juna sa svojim izuzetnim rezultatom biće deo XIX Letnje kampanje u organizaciji Instituta za transfuziju krvi Srbije, koja je započela 5. juna i završava se 24. sptembra. 

 

Danas su u prostorijama Crvenog krsta Valjevo dodeljena priznanja za najuspešnije višestruke dobrovoljne davaoce krvi sa realizovanih više od 50, više od 75 i više od 100 davanja.

 

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 15 sati 7 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 15 sati 7 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...