Marija Ilić i Dragan Kovačević (foto: Kolubarske.rs)
Marija Ilić i Dragan Kovačević (foto: Kolubarske.rs)
15.06.2023, 09:32

POKS ne podržava proteste u Valjevu jer su protesti krenuli zbog problema koji su se desili u Beogradu

č: | fb:

Valjevski odbor Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) neće učestvovati u protestu koji će biti održan večeras na Gradskom trgu u Valjevu jer su "masovni protesti u Beogradu krenuli zbog problema koji su se desili u Beogradu", rečeno je na konferenciji za novinare GrO POKS.

 

"Ideju o zajedničkim protestima smo odbacili jer su masovni protesti u Beogradu krenuli zbog problema koji su se desili u Beogradu. Verujemo da će se tamo i rešiti. Tako je najbolje i jedino moguće što se nas iz POKS Valjevo tiče. Naša strategija ne podrazumeva bilo koji oblik delovanja koji će deliti i sukobljavati građane Valjeva. Mi ćemo, kao i do sada, delovati na sabiranju i traženju rešenja sa pojedincima, grupama, udruženjima i strankama oko najbitnijih pitanja za sve građane koji žele napredak Valjeva u svakom smislu", poručila je Marija Ilić, portparol valjevskog POKS.

 

Na konferenciji za novinare Ilić je obavestila javnost da je u prethodnom periodu održano nekoliko sastanaka opozicionih partija "kako bi se utvrdilo oko kojih pitanja je moguća i kakva saradnja opozicije u Valjevu".

 

"Na četri sastanka je učestvovalo desetak, uglavnom stranaka koje nisu parlamentarne u Valjevu, ali su skoro sve parlamentarne u Skupštini Srbije. Predstavnici POKS Valjevo učestvovali su na tri takva sastanka. Bilo je raznih inicijativa, od toga da se pravi jedinstvena lista na budućim lokalnim izborima do toga da se organizuju protesti u Valjevu kao podrška protestima u Beogradu pa do toga da se dogovori tehnička saradnja u kontroli izbora, postigne dogovor o međusobnom uvažavanju i nenapadanju, solidarnosti u slučaju pritiska ili napada na neku organizaciju, zajedničkih izjava ili saopštenja", rekla je Ilićeva.

 

Dodala je da je Gradski odbor POKS za sada prihvatio nekoliko oblika saradnje sa drugim opozicionim partijama. Postignut je dogovor o međusobnom uvažavanju i nenapadanju, prihvaćeno je kao racionalno i korisno udruživanje oko buduće kontrole izbornog procesa, kao i dogovor o međusobnom pomaganju i solidarnosti ukoliko neka od stranaka opozicije bude trpela pritiske i napade u nekoj prljavoj kampanji.

 

Ono što je apsolutno neprihvatljivo za valjeski POKS jeste jedinstvena lista svih opozicionih grupacija. "To se neće menjati do izbora. Mi smo za programske koalicije. Smatramo da ne treba zbunjivati birače", kazala je Ilić.

 

Ona je najavila da će i sledeće sedmice biti održan sastanak na kome će se utvrditi tačke koje će biti ponuđene svima koji su učestvovali u razgovorima prethodnih četiri sastanka.

 

"Tada će se znati koje su to tačke prihvatljive za sve i koliko i kojih stranaka je to potpisalo. Tada će biti objavljeno i zajedničko saopštenje za javnost i medije", najavila je Marija Ilić, portparol GrO POKS.

Aktuelno

Film Sunce mamino  (foto: )
Kultura Pre 1 dan 2 sati

"Sunce mamino" ovog vikenda u valjevskom bioskopu

Igrani film "Sunce mamino", u režiji Koste Đorđevića, na repertoaru valjevskog bioskopa "85" ovog i narednog vikenda od 20 časova. Priča prati zbunjenog i pomalo neprilagođenog šesnaestogodinjeg...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 2 sati

Osumnjičeni za krađe

Policija je uhapsila muškarce iz Šapca i Rume jer su, kako se sumnja, tokom januara i februara, više puta provalili u krug kamenoloma u mestu Kozličić. Vrednost ukradene robe procenjuje se na 2,8...