Valjevo protiv nasilja (foto: Kolubarske.rs)
Valjevo protiv nasilja (foto: Kolubarske.rs)
19.06.2023, 06:47

Narodna stranka pruža punu podršku zahtevima građanskih protesta u Valjevu

č: | fb:

Narodna stranka Valjevo je saopštila da podržava i aktivno učestvuje u protestima "Valjevo protiv nasilja", koji su održani 15. juna u našem gradu, i poziva sve savesne i slobodoumne stanovnike našeg grada, da se pridruže protestima i pokažu da se ne boje, i da daju svoj doprinos u borbi dobra nad zlim, kako bi dobili normalno društvo i državu, u kojoj će obezbediti srećniju i bolju budućnost i sebi i svojim potomcima.

 

Svesni odgovornosti koju nosi svaki pojedinac u borbi protiv zla koje se nadvilo nad Srbijom, samim tim i nad našim gradom, pozivamo na zajedništvo i pružamo punu podršku zahtevima građanskih protesta u Valjevu, naodi se u saopštenju Gradskog odbora Narodne stranke i dodaje:

 

U Srbiji već više od decenije ne postoji sloboda medija i sloboda govora, društveni, državni i građanski prostor je zatrovan mržnjom i nasilništvom, i to prvenstveno sa televizija koje imaju nacionalnu pokrivenost, a koje po zakonu spadaju u javno dobro.

 

Umesto političke odgovornosti, u našem društvu se već deceniju kao najveća vrednost uzdiže poslušnički i dodvornički odnos prema rukovodstvu države. I baš zbog takvog ambijenta i imamo  odgovor na velike i gnusne tragedije koje su se dogodile u Srbiji u maju ove godine, a koji se sveo na nesuvisle pokušaje vlasti da se izbegne politička odgovornost.

 

A kao reakcija na takav odgovor države, savesni građani i građanke iz svih gradova u Srbiji, pa tako i u našem Valjevu, podigli su svoj glas u želji i nadi da Srbija ne bude takva zemlja, ali su od strane nosilaca vlasti dobili najniže uvrede, laži i usklađenu harangu, ne birajući sredstva, samo iz razloga što javno iznose svoje mišljenje i žele dobro sebi i svojoj deci.

 

Izuzetno je poražavajuće i štetno po društvo, što takve uvrede i laži plasiraju narodni poslanici vladajuće većineu Narodnoj skupštini kao najbitnije institucije u zemlji, i njihovi podanici sa televizija sa nacionalnom frekvencijom. A to je još jedan dokaz potpunog i apokaliptičnog urušavanja svih institucija države Srbije.

 

Baš kao i u celoj Srbiji, građani i građanke Valjeva su se podigli protiv takve njihove nakaradne Srbije, uvereni u pobedu istine, pravde, kulture, mira i slobode navodi u saopštenju Narodna stranka Valjevo.

Aktuelno

Parking u Kolubari 2 (foto: Kolubarske.rs)
U Naselju Kolubara 2 Pre 20 sati 35 minuta

Samovolja na delu - zauzeta mesta na javnom parkingu

Početkom godine završeni su radovi na rekonstrukciji parkinga u Naselju Kolubara 2, koji su koštali preko 5,7 miliona dinara sa PDV-om. Ubrzo nakon završetka radova, desetak parking mesta "zauzeli"...  · 8 komentara

Humanitarna akcija na Gradskom trgu (foto: Iva Banović)
Fudbaler Nemanja Matić podržao akciju 21.02.2024

Ubljani prikupili rekordnu sumu novca za Roditeljsku kuću

Na dobrotvornom događaju priređenom na Gradskom trgu i od humanitarne aukcijske prodaje dresa proslavljenog fudbalera Nemanje Matića, Ubljani su uspeli da prikupe 376.200 dinara za izgradnju...