Valjevo protiv nasilja (foto: Kolubarske.rs)
Valjevo protiv nasilja (foto: Kolubarske.rs)
19.06.2023, 06:47

Narodna stranka pruža punu podršku zahtevima građanskih protesta u Valjevu

č: | fb:

Narodna stranka Valjevo je saopštila da podržava i aktivno učestvuje u protestima "Valjevo protiv nasilja", koji su održani 15. juna u našem gradu, i poziva sve savesne i slobodoumne stanovnike našeg grada, da se pridruže protestima i pokažu da se ne boje, i da daju svoj doprinos u borbi dobra nad zlim, kako bi dobili normalno društvo i državu, u kojoj će obezbediti srećniju i bolju budućnost i sebi i svojim potomcima.

 

Svesni odgovornosti koju nosi svaki pojedinac u borbi protiv zla koje se nadvilo nad Srbijom, samim tim i nad našim gradom, pozivamo na zajedništvo i pružamo punu podršku zahtevima građanskih protesta u Valjevu, naodi se u saopštenju Gradskog odbora Narodne stranke i dodaje:

 

U Srbiji već više od decenije ne postoji sloboda medija i sloboda govora, društveni, državni i građanski prostor je zatrovan mržnjom i nasilništvom, i to prvenstveno sa televizija koje imaju nacionalnu pokrivenost, a koje po zakonu spadaju u javno dobro.

 

Umesto političke odgovornosti, u našem društvu se već deceniju kao najveća vrednost uzdiže poslušnički i dodvornički odnos prema rukovodstvu države. I baš zbog takvog ambijenta i imamo  odgovor na velike i gnusne tragedije koje su se dogodile u Srbiji u maju ove godine, a koji se sveo na nesuvisle pokušaje vlasti da se izbegne politička odgovornost.

 

A kao reakcija na takav odgovor države, savesni građani i građanke iz svih gradova u Srbiji, pa tako i u našem Valjevu, podigli su svoj glas u želji i nadi da Srbija ne bude takva zemlja, ali su od strane nosilaca vlasti dobili najniže uvrede, laži i usklađenu harangu, ne birajući sredstva, samo iz razloga što javno iznose svoje mišljenje i žele dobro sebi i svojoj deci.

 

Izuzetno je poražavajuće i štetno po društvo, što takve uvrede i laži plasiraju narodni poslanici vladajuće većineu Narodnoj skupštini kao najbitnije institucije u zemlji, i njihovi podanici sa televizija sa nacionalnom frekvencijom. A to je još jedan dokaz potpunog i apokaliptičnog urušavanja svih institucija države Srbije.

 

Baš kao i u celoj Srbiji, građani i građanke Valjeva su se podigli protiv takve njihove nakaradne Srbije, uvereni u pobedu istine, pravde, kulture, mira i slobode navodi u saopštenju Narodna stranka Valjevo.

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
U Domu zdravlja Pre 15 sati 22 minuta

Oko 250 sugrađana na preventivnim pregledima

Ultrazvučni pregled dojke za žene i PSA test za otkrivanje tumora prostate u ranoj fazi kod muškaraca ponovo su izazvali veliko interesovanje sugrađana. Ultrazvučni pregled dojke urađen je za 102...  · 1 komentar

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 30.11.2023

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...  · 9 komentara