Sastanak sa roditeljima i decom (foto: www.leparecvaljeva)
Sastanak sa roditeljima i decom (foto: www.leparecvaljeva)
20.06.2023, 06:54

Besplatno letovanje za pedesetoro dece sa seoskog područja

č: | fb:

Ove godine će iz budžeta Valjeva, u okviru Lokalnog plana akcije za decu, biti finansirano letovanje za pedesetoro dece sa seoskog područja.

 

Osnovci od četvrtog do sedmog razreda boraviće osam dana u Čanju u hotelu sa četiri zvezdice, koji je udaljen 250 metara od plaže, obezbeđen je pun pansion, a sa decom putuju dva instruktora plivanja, lekar i dve učiteljice.

 

Polazak je 29. juna, a ove godine za letovanje je izdvojeno 2,7 miliona dinara i realizuje se preko turističke agencije "Rekreativa" koja je na javnoj nabavci dobila taj posao.

 

"Srećan sam što i ove godine grad Valjevo šalje decu na more. Nema deteta koje se ne raduje odlasku na more, a mi na ovaj način želimo da omogućimo da što više dece uživa u čarima mora i naravno da nauči da pliva. Grad Valjevo četvrti put organizuje odlazak dece na more kroz Lokalni plan akcije za decu. Na more idu deca sa seoskog područja i deca koja su iz socijalno ugroženih kategorija", naveo je gradonačelnik.

Branka Rosić, Lazar Gojković i Radoica Rstić

Branka Rosić, Lazar Gojković i Radoica Rstić (Foto: www.leparecvaljeva)

Radoica Rstić, predsednik Komisije za implementaciju Lokalnog plana akcije za decu objasnio je zbog čega se odlazak na more finansira isključivo deci sa sela, a ne i deci iz grada.

 

"Kroz Lokalni plan akcije za decu, kao i kroz mnoge druge aktivnosti za podršku dece, puno programa je fokusirano na grad i puno tih aktivnosti se realizuje u gradu, kao što su školica plivanja, koja će početi krajem juna. Deci sa sela nisu toliko dostupne te aktivnosti i zbog toga smo se odlučili da deca sa sela letuju na moru. Drugo, decu sa seoskog područja roditelji nisu u mogućnosti da vode na more svake godine zbog svih svojih poljoprivrednih i drugih obaveza, a ima i onih koji bi svoje dete hteli da pošalju na more i zato smo odlučili da to budu isključivo deca sa sela", rekao je Rstić.

 

Gradonačelnik Lazar Gojkoi je podsetio da je grad Valjevo ove godine obezbedio 13,2 miliona dinara za sprovođenje Lokalnog plana akcije za decu, kroz koji se finansira besplatno letovanje, nabavka udžbenike za đake prvake, škola plivanja u Petnici i besplatno zimovanje za najbolje učenike.

 

"Ono što moram ovom prilikom da istaknem, jeste da smo ove godine od otvaranja bazena u Petnici, po prvi put obezbedili besplatan ulaz za svu decu radnim danima Verujem da sve ove mere pomažu porodicama i zato spremamo nove mere u okviru programa podrške porodici, ali i u okviru LAP-a za decu, koje ćemo uskoro usvojiti i objaviti", kazao je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Aktuelno

Film Sunce mamino  (foto: )
Kultura Pre 6 sati 40 minuta

"Sunce mamino" ovog vikenda u valjevskom bioskopu

Igrani film "Sunce mamino", u režiji Koste Đorđevića, na repertoaru valjevskog bioskopa "85" ovog i narednog vikenda od 20 časova. Priča prati zbunjenog i pomalo neprilagođenog šesnaestogodinjeg...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 6 sati 39 minuta

Osumnjičeni za krađe

Policija je uhapsila muškarce iz Šapca i Rume jer su, kako se sumnja, tokom januara i februara, više puta provalili u krug kamenoloma u mestu Kozličić. Vrednost ukradene robe procenjuje se na 2,8...