Miodrag Maksimović (foto: Kolubarske.rs)
Miodrag Maksimović (foto: Kolubarske.rs)
26.06.2023, 11:05

Miodrag Miša Maksimović predsednik Rotari kluba Valjevo

č: | fb:

Dužnost predsednika Rotari kluba Valjevo, od dosadašnje predsednice ove organizacije Milice Krstivojević, preuzeo je diplomirani arhitekta Miodrag Miša Maksimović, koji će funkciju obavljati do juna 2024. godine.

 

Primopredaja dužnosti predsednika Rotari kluba, pred istek stare i početak nove rotarijanske godine, održana je u prostoru seoskog turističkog imanja "Eko impuls" u Šušeoci.

 

Na ovom događaju su po tradiciji nagrađeni i najbolji učenici jedne od valjevskih srednjih škola. Ove godine na redu je bila Tehnička škola. Nagrađeni su Bojan Andrić, učenik generacije, Nemanja Nikolić, najbolji učenik trećeg stepena i Marijana Bosiljčić, odličan đak, buduća studentkinja saobraćajnog fakulteta. Nagrađeni su i valjevski mladi sportisti: Bogdan Angelovski, član Biciklističkog kluba Sputnjik i Ana Živanović, Karate klub 014.

Nagrađeni učenici i sportisti

Nagrađeni učenici i sportisti (Foto: Kolubarske.rs)

 

U prethodnih 27 godina Rotari klub u Valjevu je realizovao desetine projekata koji su pomogli osobama sa posebnim potrebama, stvaranju boljih uslova za majke i novorođenčad, rešavanju potreba za pijaćom vodom, zaštiti životne sredine...

 

Predsednik Miodrag Miša Maksimović kaže da će takav rad nastaviti i u sledećoj godini, kao i saradnju sa klubovima u okruženju sa prostora bivše Jugoslavije, što će pomoći realizaciju nekih novih projekata.

 

"Uspostavljanje dobrih odnosa, druženje, da budemo prijatelji jedni drugima, da budemo u službi i od pomoći svojoj zajednici, to su naši ciljevi. Dosta ljudi je prošlo kroz Rotari klub i neki više nisu članovi, ali smo sa svima u dobrim odnosima, mnogi su počasni članovi i danas su ovde", rekao je Maksimović.

 

Od brojnih akcija, koje su realizovali valjevski Rotaraijanci, Maksimović je izdvojio one koje su vezane za čistiji vazduh, a jedna od njih je i sadnja drveća u dvorištu Šeste škole.

 

"Poslednje dve godine valjevskoj bolnici – porodilištu poklonili smo trideset prečistača vazduha. Nastavićemo i sa sadnjom drveća. Očekujemo da lokalna uprava opredeli lokakciju na kojoj ćemo posaditi drveće, tako da ćemo zajedno stvoriti jednu zdravu zelenu oazu. Grad treba da izabere mesto u Valjevu ili van grada, a mi ćemo nabaviti i posaditi drveće", kaže Maksimović.

 

Miodrag Maksimović, Nikola Božić i Milica Krstivojević

Miodrag Maksimović, Nikola Božić i Milica Krstivojević (Foto: Kolubarske.rs)

Guverner Rotari Distrikta za Srbiju i Crnu Goru Nikola Božić, kaže da sve što je naučio o Rotarijanstvu, naučio je od valjevskog kluba, koji je počeo sa radom 1996 godine. Klub broji 22 člana koji su posvećeni realizaciji raznih projekata u lokalnoj zajednici, kroz saradnju sa lokalnom samoupravom.

 

"Tri decenije je ovaj klub pionir rotarijanstva u Srbiji i Crnoj Gori, među prvih pet osnovanih nakon Drugog svetskog rata, i klub koji na jedan pravi i kvalitetan način pokazuje svoju povezanost sa lokalnom zajednicom, sa svim činiocima društvenog ekonomskog i svakog drugog razvoja Valjeva. Rotari klub Valjevo poznat je širom Srbije i Crne Gore", rekao je Božić.

 

On je uručio zahvalnice Vigoru Majiću za izuzetan doprinos razvoju rotarijanstva u Srbiji i Crnoj Gori, ali i u svetu, i Časlavu Maksimoviću za doprinos rada Rotari kluba u Valjevu.

Miodrag Maksimović, Vigor Majić i Milica Krstivojević

Miodrag Maksimović, Vigor Majić i Milica Krstivojević (Foto: Kolubarske.rs)

****

Miodrag Miša Maksimović, diplomirani arhitekta, rođen je 1953. godine u Valjevu. Završio je Valjevsku gimnaziju, diplomirao na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Vlasnik je Građevinskog preduzeća "Kej", Valjevo. Oženjen je, otac tri sina, živi u Valjevu.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 4 sati 29 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 1 komentar