Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
27.06.2023, 06:42

Dozvoljene posete pacijentima Opšte bolnice Valjevo

č: | fb:

Posete pacijentima u Opštoj bolnici Valjevo dozvoljene su od 26. juna ove godine, ali ne svim odeljenjima, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

 

Kako se navodi u saopštenju, posete će biti dozvoljene dva dana nedeljno: utorkom (za službe u okviru internističkog sektora) i petkom (za službe u okviru hirurškog sektora). Posete su ograničene na pola sata od 15 do 15.30 časova. Dozvoljen je ulazak samo jedne osobe po pacijentu uz obavezno nošenje zaštitne maske.

 

Posete nisu dozvoljene na odeljenjima: Intenzivna nega i lečenje, Poluintenzivna nega, Ginekologija i akušerstvo, Odeljenje koronarne jedinice, Odeljenje hematologije, Odeljenje onkologije, Oeljenja opredeljena za izolaciju i lečenje obolelih od COVID-19.

 

U saopštenju se navodi da je odluka doneta u skladu sa Stručno metodološkim uputsvom za postupanje sa osobama kod kojih postoji sumnja na akutnu respiratornu infekciju, uključujući i covid-19, u zdravstvenim ustanovama, dostavljenim od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije, na sednicama Komisije za sprečavanje bolničkih infekcija Zdravstvenog centra Valjevo, održanim 23.06.2023. godine i 26.06.2023. godine, a u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom.

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 3 sati 1 minuta

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR Pre 22 sati 30 minuta

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...