Policija (foto: Đorđe Đoković)
Policija (foto: Đorđe Đoković)
06.07.2023, 06:27

Advokat objašnjava zašto policajka iz Valjeva nije izvršila krivično delo

č: | fb:

Policajki iz Valjeva K. P, određen je pritvor do 30 dana zbog, kako se navodi u odluci Višeg suda u Beogradu, mogućeg ponavljanja dela koje joj se stavlja na teret, pišu beogradski mediji. Ona je uhapšena u ponedeljak pod sumnjom zloupotrebe službenog položaja. Njen advokat ističe da elemenata krivičnog dela koje joj se stavlja na teret – nema.

 

K. P. se na teret stavlja da je zloupotrebila službeni položaj jer je poslanici Mariniki Tepić poslala izveštaj u kojem se potvrđuje da je kum predsednika Srbije Nikola Petrović u martu izazvao saobraćajnu nezgodu pod dejstvom narkotika i alkohola.

 

Da je Petrović nezgodu izazvao pod dejstvom kokaina i alkohola govorila je poslanica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić u Narodnoj skupštini, a zatim je nekoliko dana kasnije dobila potvrdu od policajke iz Valjeva, rekao je za N1 Branko Ivković, advokat optužene K. P.

 

"Dok je bila na poslu bio joj je uključen TV, tekla je rasprava u Skupštini. Bukvalno, žena je reagovala impulsivno, ljudski. Svesna je da u krajnjoj liniji to jeste neka vrsta disciplinskog prekršaja i poslala zarad utvrđivanja prave istine", rekao je advokat za N1.

 

Nekadašnji direktor "Elektromreža Srbije" i kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Nikola Petrović izazvao je saobraćajnu nezgodu na Dedinju u martu. Dve žene su povređene i odmah prevezene u Urgentni centar.

 

Afera "Meklaren" od početka izaziva kontroverze zbog toga što nije bilo poznato kako je do nezgode sa skupocenim automobilom došlo i šta je sa počiniocem.

 

Krajem juna poslanica SSP-a Marinika Tepć objavila je policijski dokument. Dve nedelje kasnije, 3. jula popodne, policija je zakucala ne na vrata Nikole Petrovića već policajke iz Valjeva, privedena je prvo na 48 sati, a od juče je u Centralnom zatvoru u Beogradu.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 10 sati 55 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 10 sati 56 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 21 sati 17 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...