Demoliran park (foto: leparecvaljeva)
Demoliran park (foto: leparecvaljeva)
28.07.2023, 07:38

Demolirano dečje igralište u Parku Pećina

č: | fb:

U Parku Pećina je demolirano dečje igralište, objavljeno je na sajtu gradonačelnika Lepa reč Valjeva. Polomljen je parkovski mobilijar, klupe, kante za smeće, oglasne table iscrtane grafitima, iščupani su delovi trim staze i razbacani po parku, a oštećena je i drvena ograda oko košarakaškog terena.

 

Rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branko Vuković je tim povodom izjavio da su načinjene ogromne štete, ali da je šteta naneta ugledu grada nesaglediva. Takođe, Vuković je apelovao na sve građane da obrate pažnju na svoju decu, koja u večernjim satima svoje slobodno vreme provode van svojih domova.

 

"Ovo nije prvi put da se u jutarnjim satima suočavamo sa posledicama obesnog ponašanja mladih, koji u večernjim satima i pod okriljem noći ispoljavaju svoj smisao za dobru zabavu, a to je rušenje i ruženje svega što oko sebe vide. U dečjem parku je mnogo toga urađeno zahvaljujući novcu građana Valjeva. Postavljena je nova lego-ograda, uređena je trim staza, postavljen nov mobilijar, sve je učinjeno da deci, šetačima i sportistima, koji tu treniraju bude prijatno", rekao je Vuković i dodao:

 

"Nedavno smo imali slučaj i da je vatra paljena na podlozi košarkaškog terena i to smo odmah sanirali. Porazbijana su stakla na koševima i ne događa se to samo na Pećini. Iščupana je vrteška na dečjem igralištu u MZ Brđani i bačena na trotoar. Oštećene su i dečje sprave kod restorana Vidra. Bezmalo je teško da se nabroje sve pričinjene štete na igralištima i u parkovima. Svaki put smo popravljali oštećenja, menjali mobilijar, nadajući se da se to više neće ponoviti. I sa svakim novim oštećenjem koje osvane posle nečije "burne" noći, prinuđeni smo da sve ispočetka saniramo".

 

Vuković je apelovao na građane, posebno na roditelje, da obrate pažnju na svoju decu omladinskog uzrasta, koja, verovatno pod uticajem alkohola ili nekih drugih nedozvoljenih supstanci, provode noći van doma u rušilačkom besu.

Aktuelno

Fontana (foto: Đorđe Đoković)
Savet doktora 13.06.2024

Kako se prilagoditi temperaturnim promenama

Prvi, nagli temperaturni talas ovog juna doneo je zdravstvene tegobe mnogim sugrađanima, a pogotovo starijim osobama i hroničnim bolesnicima. Svaki čovek poznaje svoj organizam i treba da se...  · 2 komentara

Medalje za valjevske matematičare (foto: Podružnice matematičara Valjevo)
Na međunarodnom takmičenju 13.06.2024

Deset medalja za valjevske matematičare

Valjevski matematičari osvojili su deset medalja na ovogodišnjem finalnom međunarodnom matematičkom takmičenju "Kengur bez granica" za učenike osnovnih i srednjih škola. Rezultati koje su postigli...  · 1 komentar