Nebojša Tadić (foto: Ivan R.)
Nebojša Tadić (foto: Ivan R.)
02.08.2023, 10:59

Nebojša Tadić poverenik Zdrave Srbije za Valjevo

č: | fb:

Odbornik u Skupštini grada Nebojša Tadić, nakon napuštanja Srpske napredne stranke čiji je član postao utapanjem SPAS-a u SNS, prešao je u Zdravu Srbiju i postavljen za poverenika valjevskog odbora te političke partije. Kako je saopštio na konferenciji za novinare on će ubuduće u valjevskoj Skupštini predstavljati Zdravu Srbiju.

 

- Ovo je prilika da pokažem sve ono što nisam mogao u okviru SNS jer sam sputavan i jer su sabotirani i oni poslovi koje mi je poverila Skupština Valjeva. Pre svega mislim na opstrukciju obeležavanja mesta, takozvanih pasijih grobalja, gde leže neopojane kosti stotina nevino pogubljenih civila, kao i spomenika planiranog u centru Valjeva - naveo je Tadić.

 

Prema njegovim rečima nije bilo teško dogovoriti se sa Milanom Stamatovićem, predsednikom Zdrave Srbije, jer iz "njegovog delovanja poslednjih decenija svako je mogao da vidi da ime stranke, njen program i ideologija nisu mrtva slova na papiru".

 

- Stamatović je uspeo da preobrati Zlatibor od vikend naselja, koje je rezervisano za titoističku elitu, u moderan svetski turistički centar sa jasnim srpskim karakterom… Uspeo je da odbije sve napade oholih ministara i odnarođenih centara moći iz Beograda i nekih susednih država koji decenijama pokušavaju da zagospodare Zlatiborom. A sve to je uspeo jer nikada nije izigrao narodnu volju - rekao je poverenik Zdrave Srbije i dodao:

 

- U razgovorima, koje smo vodili poslednjih nedelja, shvatio sam da je plan Zdrave Srbije da ozbiljno proširi svoje delovanje i uticaj na Kolubarski okrug i posebno na Valjevo. Njihova spremnost da svoja iskustva odličnog upravljanja lokalnim samoupravama prenesu na Valjevo je posebno uticala da ubrzam svoju odluku o pristupanju Zdravoj Srbiji jer Valjevo već decenijama nije potpuno u rukama valjevskih institucija i građana - kazao je Tadić.

Nebojša Tadić

Nebojša Tadić (Foto: Ivan R.)

 

Tadić je saopštio da kao poverenik Zdrave Srbije planira da "sistematično, korak po korak, omasovi članstvo, uspostavi redovne konferencije za medije, kao i redovnu komunikaciju sa građanima i medijima putem saopštenja, pokrene i druge forme delovanja kao što su tribine, obilasci terena, a posebno sela, kako bi imao direktnu komunikaciju i razmenu informacija sa građanima".

 

- U Skupštini i van nje ćemo delovati opoziciono, ali se nećemo ustručavati da podržimo neke odluke i predloge koji su od opšteg značaja za razvoj Valjeva i boljitak posebno ranjivih kategorija stanovništva. Moja obaveza, a i velika želja je, da u sledećih pola godine pripremim Gradski odbor za sigurne lokalne i potencijalne republičke izbore... Za sada imamo preporuku od predsednika i Izvršnog odbora da se pripremamo za samostalni nastup na lokalnim izborima", naveo je Nebojša Tadić.

 

Dodao je da, ukoliko to prilike budu nalagale, neposredno pred izbore, ne isključuju mogućnost neke predizborne koalicije. Ako bi se to desilo, kako je rekao, to bi bila programska koalicija sa srodnim strankama koje imaju ideju da uspostave stvarnu lokalnu samoupravu jer im je Valjevo na prvom mestu.

 

Na pitanje novinara koje su to srodne stranke, Tadić je odgovario da su to sve nacionalne stranke demokratskog opredeljenja.

 

- Tamo gde počinje interes grada tu prestaju politički uticaji. Ovo je jedna utakmica u kojoj treba svi da pobedimo, da se svi plasiramo za naš parlament, i da svako sa svojih različitih platformi donese doprinos ka zajedničkom cilju – blagostanju naših građana kroz red, rad i disciplinu – zaključio je Tadića.

 

Nebojša Tadić poverenik Zdrave Srbije u Valjevu poručio je gradonačelniku i organizatorima Tešnjarskih večeri da promene lokaciju održavanja koncerta Zdravka Čolića, a koji je planiran na prostoru nekadašnje kasarne Kadinjača na Jadru, na privatnoj parceli.

 

- Svi su dobrodošli u naš grad i svi treba da se osećaju dobro, ali satanizam koji nam priređuju upućuje na to da mi igramo Kozaračko kolo na kostima naših đedova. Za Zdravu Srbiju je to neprihvatljivo i preporučujem da se destinacija promeni u znak pijeteta prema našim precima i u znak našeg morala i valjevskog identiteta - rekao je Nebojša Tadić.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 14 sati 23 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 14 sati 24 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...