Transfuziomobil (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Transfuziomobil (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
09.08.2023, 06:58

Akcija dobrovoljnog davanja krvi

č: | fb:

Na parkingu ispred Gradske uprave Valjevo u sredu, 9. avgusta od 9 do 15 časova, biće realizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi.

 

Kako se navodi u saopštenju Crvenog krsta, akcija je zamišljena kao dopunska komponeta programu ovogodišnjih Tešnjarskih večeri.

 

U sklopu učestalih apela, te nestašica krvi tokom letnje sezone Crveni krst Valjevo, zajedno sa Institutom za transfuziju krvi Srbije odlučio je da organizuje dopunsku akciju „Transfuziomobil“.

 

"Nadamo se da će se naši sugrađani i sugrađanke i ovoga puta odazvati u velikom broju kao što su to i do sada činili na 42 ralizovane akcije. Za prvih šest meseci 2023. godine, na osnovu zvaničnih podataka Instituta za transfuziju krvi Srbije, prikupljeno je 1574 jedinice krvi, u odnosu na 1500 prošle godine", navodi se u saopštenju Crvenog krsta Valjevo.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 11.05.2024

Pokušao da opljačka menjačnicu

Policija u Ljigu je uhapsila D. Đ. (2003) iz okoline Kosjerića. On se sumnjič da je u petak u prepodnevnim satima pištoljem pretio radnici u menjačnici, nakon čega je ona aktivirala alarm.  · 1 komentar

Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Na sajtu Grada 10.05.2024

Anketa o kvalitetu grejanja

Na sajtu grada Valjeva objavljen je oglas JKP "Toplana Valjevo" kojim se korisnici usluga ovog javnog preduzeća pozivaju da se, popunjavanjem ankete, izjasne o kvalitetu grejanja za sezonu 2023/2024.  · 10 komentara