Gojković i Đujić uručili hranilici (foto: www.leparecvaljeva)
Gojković i Đujić uručili hranilici (foto: www.leparecvaljeva)
11.08.2023, 09:02

Hranilice za bebe dar Grada i Fondacije "Humana srca"

č: | fb:

Fondacija "Humana srca" ove godine je na 36. "Tešnjarskim večerima" u Valjevu, sa predstavnicima grada otvorila projekat, pod nazivom "Bebe naše blago", objavljeno je na sajtu "Lepa reč Valjeva". Fondacija je u ovaj projekat uložila 3,6 miliona dinara, kojim je obezbedila 800 hranilica za sve bebe rođene u 2023. godini.

 

Gradonačelnik Valjeva, Lazar Gojković je rekao da grad ima veoma razvijenu mrežu i sistem socijalnih davanja i populacionih mera koje sprovodi, kao i da je svaka nova ideja, koja ima za cilj da doprinese svim stanovnicima grada uvek dobrodošla i da će je rado sprovesti.

 

- Grad će uvek podržavati ovakve projekte, koji za cilj imaju da poboljšaju položaj dece i roditelja u našem gradu. Trudićemo se da ovakvih i sličnih projekata bude još više. Pored mera populacione politike, koje grad Valjevo sprovodi od novčane naknade za nezaposlene porodilje, novčane naknade za prvo rođeno dete, mera koje sprovodimo u okviru Lokalnog akcionog plana za decu, a to su besplatni udžbenici za đake prvake, od ove godine besplatan bazen u Petnici za svu decu, besplatna letovanja za decu sa seoskog područja, zimovanja za najbolje učenike, školice plivanja. Mi sada pripremamo dosta novih mera u okviru LAP-a, koje ćemo uskoro usvojiti i objaviti. Zahvaljujem se i ponosan sam na prijateljstvo sa Fondacijom "Humana srca" i prilici da zajedno podržimo decu od samog početka njihovog života - rekao je gradonačelnik Lazar Gojković.

Lazar Gojković i Nikolina Đujić

Lazar Gojković i Nikolina Đujić (Foto: www.leparecvaljeva)

 

Nikolina Đujić, izvršna direktorka Fondacije kazala je da je ponosna što je danas u Valjevu i što je baš ovaj grad izabran da bude deo velikog projekta, koji za cilj ima da se podrže porodice i podstakne rađanje beba, kao najvećeg bogastva naše zemlje.

 

-Zahvaljujemo se gradu Valjevu i gradonačelniku što su nas podržali u ideji da bebama u Valjevu ulepšamo prve dane života, jer bez njihove logističke podrške ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Velika nam je čast i što je grad odlučio da ova akcija postane tradicionalna, odnosno, da svaka beba rođena u narednim godinama takođe dobije bebi hranilicu od grada - rekla je Nikolina Đujić.

 

Ona je pozvala sve privrednike iz ovog kraja, a i šire, da podrže svoje lokalne sredine, da se aktiviraju i pomognu svojoj zajednici da se porodice očuvaju i da se podstakne natalitet, da pokažemo srpski mentalitet i inat sumornim brojkama, koje pokazuju da nas je svake godine sve manje.

 

Majka i beba

Majka i beba (Foto: Kolubarske.rs)

Otvaranje projekta "Bebe naše blago" i dodela 20 bebi hranilica je završena tradicionalnom "Trkom beba" koja je ove godine bila orgaizovana u Parku Pećina.

 

Iz Gradske uprave je saopšteno da ostale porodice svoje hranilice mogu preuzeti narednih dana u maloj sali Skupštine grada, na prvom spratu, uz ličnu kartu i potpis o preuzimanju robe. Sve bebe rođene u drugoj polovini godine svoje hranilice dobiće početkom 2024. godine.

 

 

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 17 sati 56 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu 17.05.2024

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara