Gojković i Đujić uručili hranilici (foto: www.leparecvaljeva)
Gojković i Đujić uručili hranilici (foto: www.leparecvaljeva)
11.08.2023, 09:02

Hranilice za bebe dar Grada i Fondacije "Humana srca"

č: | fb:

Fondacija "Humana srca" ove godine je na 36. "Tešnjarskim večerima" u Valjevu, sa predstavnicima grada otvorila projekat, pod nazivom "Bebe naše blago", objavljeno je na sajtu "Lepa reč Valjeva". Fondacija je u ovaj projekat uložila 3,6 miliona dinara, kojim je obezbedila 800 hranilica za sve bebe rođene u 2023. godini.

 

Gradonačelnik Valjeva, Lazar Gojković je rekao da grad ima veoma razvijenu mrežu i sistem socijalnih davanja i populacionih mera koje sprovodi, kao i da je svaka nova ideja, koja ima za cilj da doprinese svim stanovnicima grada uvek dobrodošla i da će je rado sprovesti.

 

- Grad će uvek podržavati ovakve projekte, koji za cilj imaju da poboljšaju položaj dece i roditelja u našem gradu. Trudićemo se da ovakvih i sličnih projekata bude još više. Pored mera populacione politike, koje grad Valjevo sprovodi od novčane naknade za nezaposlene porodilje, novčane naknade za prvo rođeno dete, mera koje sprovodimo u okviru Lokalnog akcionog plana za decu, a to su besplatni udžbenici za đake prvake, od ove godine besplatan bazen u Petnici za svu decu, besplatna letovanja za decu sa seoskog područja, zimovanja za najbolje učenike, školice plivanja. Mi sada pripremamo dosta novih mera u okviru LAP-a, koje ćemo uskoro usvojiti i objaviti. Zahvaljujem se i ponosan sam na prijateljstvo sa Fondacijom "Humana srca" i prilici da zajedno podržimo decu od samog početka njihovog života - rekao je gradonačelnik Lazar Gojković.

Lazar Gojković i Nikolina Đujić

Lazar Gojković i Nikolina Đujić (Foto: www.leparecvaljeva)

 

Nikolina Đujić, izvršna direktorka Fondacije kazala je da je ponosna što je danas u Valjevu i što je baš ovaj grad izabran da bude deo velikog projekta, koji za cilj ima da se podrže porodice i podstakne rađanje beba, kao najvećeg bogastva naše zemlje.

 

-Zahvaljujemo se gradu Valjevu i gradonačelniku što su nas podržali u ideji da bebama u Valjevu ulepšamo prve dane života, jer bez njihove logističke podrške ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Velika nam je čast i što je grad odlučio da ova akcija postane tradicionalna, odnosno, da svaka beba rođena u narednim godinama takođe dobije bebi hranilicu od grada - rekla je Nikolina Đujić.

 

Ona je pozvala sve privrednike iz ovog kraja, a i šire, da podrže svoje lokalne sredine, da se aktiviraju i pomognu svojoj zajednici da se porodice očuvaju i da se podstakne natalitet, da pokažemo srpski mentalitet i inat sumornim brojkama, koje pokazuju da nas je svake godine sve manje.

 

Majka i beba

Majka i beba (Foto: Kolubarske.rs)

Otvaranje projekta "Bebe naše blago" i dodela 20 bebi hranilica je završena tradicionalnom "Trkom beba" koja je ove godine bila orgaizovana u Parku Pećina.

 

Iz Gradske uprave je saopšteno da ostale porodice svoje hranilice mogu preuzeti narednih dana u maloj sali Skupštine grada, na prvom spratu, uz ličnu kartu i potpis o preuzimanju robe. Sve bebe rođene u drugoj polovini godine svoje hranilice dobiće početkom 2024. godine.

 

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 12 sati 6 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 5 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara