14.08.2023, 06:56

Prijem i nagrade za najbolje đake

č: | fb:

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković organizovao je prijem za najbolje đake Valjeva na Gradskom trgu, simbolično na Međunarodni dan mladih.

 

Đaci generacije školske 2021/2022. godine dobili su diplomu i novčani deo nagrade – osnovci 20.000, a srednjoškolci 30.000 dinara. Njima se ova nagrada dodeljuje u okviru nagrade grada Valjeva, kojom se povodom Dana grada Valjeva – 20. marta, nagrađuju najbolji đaci Valjeva za prošlu školsku godinu..

 

Nagradu grada Valjeva je primilo 22 đaka generacije – 16 osnovaca i 6 srednjoškolaca.

 

Vukovci su nagrađeni pametnim satom. Ove godine ima ukupno 104 nosioca diplome "Vuk Stefanović Karadžić"- 66 u osnovnim i 38 u srednjim školama.

 

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je na prijemu za najbolje valjevske osnovce i srednjoškolce pozdravio đake, roditelje, nastavnike i direktore valjevskih škola.

 

"Pozvao sam vas da ovde u centru Valjeva ugostimo i čestitamo najboljim učenicima našeg grada ove i prethodne godine. Dakle, danas ćemo diplomama i novčanim iznosom nagraditi đake generacije prošle školske godine. Ova nagrada se dodeljuje u okviru Odluke o nagradi grada Valjeva za 2022. godinu. Nakon toga ćemo nagraditi vukovce i đake generacije ove školske godine. Nadam se da će vam se svideti pokloni, koji su u duhu vremena i da će vas pogled na njih svakodnevno podsećati na vaš uspeh koji ste do sada ostvarili. Nadam se da će vam ovo biti podstrek da nastavite da vredno radite i u budućnosti. Još jednom vam čestitam od srca i budite sigurni da smo svi mi, kao vaši sugrađani ponosni na sve ono što ste uradili u dosadašnjem školovanju", rekao je gradonačelnik Valjeva.

Aktuelno

Valjevski pokret otpora (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 21 minuta

Valjevski pokret otpora ne izlazi na lokalne izbore

Udruženje građana Valjevski pokret otpora (VPO) neće učestvovati na predstojećim lokalnim izborima 2. juna, saopšteno je na konferenciji za novinare. "VPO nema moralno pravo da bude saučesnik u...

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 19 sati 5 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 7 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 1 dan

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara