Đaci (foto: Đorđe Đoković)
Đaci (foto: Đorđe Đoković)
06.10.2014, 12:15

Počela „Dečja nedelja”

č: | fb:

„Svako dete srećnog lica čuva jedna porodica“, slogan je ovogodišnje "Dečje nedelje”, koja je počela danas i trajaće do 12. oktobra. Ovogodišnji domaćin manifestacije je osnovna škola „Prota Mateja Nenadović“ u Brankovini, gde je i zvanično otvorena manifestacija.

Milica Ostojić

Milica Ostojić (Foto: Đorđe Đoković)

„Danas imamo zadovoljstvo da svečano započnemo nedelju koja je posvećena najdragocenjim članovima planete – deci. Mi, odrasli imamo veliki zdatak i obavezu da, ne samo jedna nedelja, nego svaki dan u godini, bude posvećen vama. I ored obaveze da vam usadimo znanje, mi se trudimo da vas vaspitavamo i od vas pravimo ljude koji će hrabro i sigurno koračati u svetu odraslih”, poručila je na otvaranju manifestacije direktorka osnovne škole “Prote Mateje Nenadovića” Milica Ostojić.

Načelnik Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Aleksandar Vujić Subotić naglašava da programi ovogodišnje „Dečje nedelje” imaju za "cilj da izgrade ukus dece i da ih okrenu ka pravim vrednostima, kako bi se i na ovaj način suprostavili poplavi neukusa i programima sumnjivih vrednosti kojima smo okruženi".

„Važno je to što su iz godine u godinu i seoske škole sve aktivnije u organizovanju progrma u okviru manifestacije, poput našeg domaćina. Raduje i to što škola, kao što je u Brankovini, razbija predrasude seoskih, kao nerazvijenih i loše opremljenih škola”, rekao je Vujić Suboitić i školi na dar poklonio tablet računar.

Aleksandar Vujić Subotić

Aleksandar Vujić Subotić (Foto: Đorđe Đoković)

Narednih sedam dana u okviru „Dečje nedelje”  biće realizovano preko 300 programa u svim gradskim i seoskim osnovnima školama, Predškolskoj ustanovi i u Centru za kulturu. Neki od njih već godinama se tradicionalno organizuju u "Dečjoj nedelji", kao što su pazar-bazar, drug-drugu, sađenje drveta generacije u svakoj osnovnoj i srednjoj školi i svim vrtićima, skečevi, muzičko plesni perfomansi, izložbe, sportski dani, maskenbali.

 

Dečja nedelja u Centru za kulturu

Dečja nedelja u Centru za kulturu (Foto: Đorđe Đoković)

Prvog dana manifestacije otvorena  je izložba dečjih radova, učenika svih osnovnih škola, sa konkursa Centra za kulturu, kao i prodajna izložba radova dece iz Dnevnog boravka. Kvartet MISS je u okviru male škole muzike priredio koncert za učenike drugog razreda Prve osnovne škole i škole “Nada Purić". Tokom "Dečje nedelje" biće održano nekoliko predstava za decu. Planirano je da prvake osnovnih škola pozdravi gradonačelnik Valjeva.

Iz gradskog budžeta za ovu manifestaciju izdvojeno je 120 hiljada dinara, a prema očekivanju organizatora 80 hiljada dinara biće prikupljeno od prodaje karata i poštanskih markica, koje su namenjene za ovu manifestaciju.

Dečja nedelja u Centru za kulturu

Dečja nedelja u Centru za kulturu (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 12 sati 15 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 15 sati 4 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.