21.08.2023, 06:47

Koncert Edite Aradinović kao skok na glavu u prazan bazen

č: | fb:

Koncert pop-folkerke Edite Aradinović, koji je održan 27. jula u SRC Petnica u organizaciji UFK "Valis", koštao je milion dinara. Prodato je 406 ulaznica, tako da je Valis od prodaje karata za taj koncert, po ceni od 600 dinara u preprodaji odnosno 800 dinara na dan koncerta, prihodovao tek 243.000 dinara.  

 

Kolubarske.rs su, pozivajući se na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, zatražile od UFK "Valis" dokumentaciju vezanu za taj konert s obzirom na to da je direktor ustanove Željko Ostojić odbio da nam saopšti troškove, dostavi ugovore i odluke, tražeći da se obratimo zvaničnim zahtevom.

 

Prema dokumentaciji koja nam je dostavljena, Editi Aradinović je za večernji nasup na petničkim bazenima plaćeno 840.000 dinara, a za rentiranje ozvučenja, rasvete i bine za potrebe održavanja njenog koncerta Agenciji "Audio studio" iz Valjeva plaćeno je 160.000 dinara. Nisu nam dostavljeni ostali troškovi organizacije koncerta u SRC Petnica, poput koliko su koštali resursi UFK "Valis" koji su bili angažovani za ovaj koncert, niti eventualni troškovi štamanja karata, reklamnog materijala, reklama...

 

Pristigle tri ponude, a poziv nije upućen!?

 

Ustanova za fizičku kulturu "Valis" za organizaciju koncerta pop-folkerka Edite Aradinović nije uputila poziv na najmanje tri adrese kako je to precizirano Pravilnikom o načinu i postupku sprovođenja javnih nabavki, nabavki ispod pragova i nabavki na koje se zakon ne primenjuje, nego su koncert direktno dogovorili direktor UFK "Valis" Željko Ostojić i Edita Aradinović.

 

I pored toga što "Valis" nije uputio poziv na tri adrese, pristigle su tri ponude za organizaciju koncerta Edite Aradinović i to 20, 21. i 22. jula, ali te ponude nisu zvanično zavedene, nemaju broj koji je po redu u delovodniku, nego je direktor na svakoj od njih rukom napisao da je on "primio lično". Najpovoljnija ponuda bila je od same Edite Aradinović od 840.000 dinara, koju je direktor Ostojić "primio lično" 20. jula u 18 časova. Druge dve, koje su dostavile preduzetničke radnje, su bile skuplje, 900.000 i 950.000 dinara, koje je direktor Ostojić takođe "primio lično", jednu u 10, drugu u 11 časova.  

 

Blanko Odluka Upravnog odbora

 

Upravni odbor UFK "Valis" je na sednici održanoj 14.06.2023. doneo Odluku o organizaciji koncerta "popularne muzike" u SRC Petnica. 

 

"Pristupa se organizaciji koncerta popularne mizike u SRC Petnica u terminu koji može biti jedan od dana od 20. jula do 5. avgusta 2023, a u skladu sa planom i programom rada Ustanove. Određuje se cena ulaznice za koncert u preprodaji od 600 dinara, za kupovinu zaključno sa 25.07. odnosno od 800 dinara nakon 25.07. i na dan koncerta. Ovlašćuje se direktor Ustanove da preduzme sve organizacione poslove (izbor izvođača, tehnička organizacija i podrška i sl.) na realizaciji koncerta popularne muzike", navedeno je u Odluci Upravnog odbora UFK "Valis", koju je potpisao predsedik UO Nikola Tešić.

 

Koncert "popularne muzike u SRC Petnica" nije u Planu nabavki na koje se Zakon ne primenjuje koji UFK "Valis" donosi istovremeno sa donošenjem Plana javnih nabavki.

 

U ovoj godini UFK "Valis" se iz gradskog budžeta finansira sa 132 miliona dinara, dok sopstveni prihod iznosi 18,6 miliona dinara. Ovaj gubitak zbog koncerta Edite Aradinović biće pokriven iz budžeta grada, a posledice, kao i obično, neće snositi ni direktor ni Upravni odbor "Valisa".

 

******

Ovaj tekst izrađen je u okviru projekta: "Budžet grada Valjeva u fokusu" koji je finansiran iz budžeta grada Valjeva. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Grad Valjevo

Grad Valjevo (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 3 sati 14 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...