Nebojša Tadić (sednica Skupštine grada) (foto: Kolubarske.rs)
Nebojša Tadić (sednica Skupštine grada) (foto: Kolubarske.rs)
31.08.2023, 08:21

Nebojša Tadić: Otvoreno pismo gradonačelniku Gojkoviću

č: | fb:

Poverenik Gradskog odbora Zdrave Srbije Valjevo Nebojša Tadić, odbornik u Skupštini grada, uputio je otvoreno pismo gradonačelniku Valjeva Lazaru Gojkoviću, koji je i predsednik valjevskih naprednjaka. Kako je naveo otvoreno pismo je "jedini način komunikacije sa gradonačelnikom" s obzirom na to da je napustio Srpsku naprednu stranku i odbornički klub SNS u Skupštini Valjeva.

 

Tadić gradonačelniku ukazuje na to da je dužan da zaštititi budžet i upozori predsednicu Skupštine grada na obavezu sprovođenja skupštinskih odluka.

 

Podseća da je podneo ostavku i na mesto predsednika skupštinskog Anketnog odbora, koji je osnovan sa zadatkom da utvrdi činjenice o masovnim ubistvima civila nakon uspostavljanja komunističke vlasti u našem gradu posle jeseni 1944. godine. Prema njegovim rečima Anketni odbor je trebalo da predloži i neka rešenja koja bi nakon utvrđene istine pomogla toliko potrebnom nacionalnom pomirenju.

 

U otvorenom pismu gradonačelniku Valjeva Tadić piše: "Kao što Vam je poznato Skupština je od Anketnog odbora primila pisani izveštaj o završenom poslu i svaki odbornik je dobio pismeni izveštaj i Vi ste gradonačelniče dodelili finansijska sredstva za izgradnju spomenika žrtvama komunističkog terora i postavljanje devet spomen ploča na stratištima oko Valjeva gde su streljani naši nedužni sugradjani. Ideja je bila da se na tim mestima održe opela za šta smo dobili podršku naseg Vladike i valjevske eparhije SPC. Planirali smo da se od tog novca dodeljenog iz posebnog budžeta gradonačelnika izgradi i spomenik u parku pored sportskog centra General Svetomir Djukic".

 

Tadić dalje navodi da su neodgovorni odbornici, na čelu komisija, ukočili realizaciju skupštinskih odluka i izgradnje i postavljanja ovih spomen obeležja.

 

"Na taj način, svesno ili nesvesno, pored toga što su se stavili iznad Skupštine grada, pomažu prikrivanju teškog zločina koji nikada ne može i neće zastariti. Saučesništvo u prikrivanju zločina je takođe teški kriminal i neko će na kraju zato odgovarati", piše Tadić i gradonačelniku Valjeva postavlja nekoliko pitanja:

 

Šta se desilo sa novcem dodeljenim za rad Anketnog odbora? Da li je upotrebljen i za koje namene? Ako nije upotrebljen zašto nije i šta će se sa njim dešavati u budućnosti? Da li možete da ubedite predsednicu Skupštine grada da na prvoj sednici Skupštine uz dnevni red uvrsti tačku koja bi razjasnila ove nedoumice?

 

"Sve ovo pišem sa ciljem kako bi se otklonile sve blockade, imenovali i kaznili oni koji vrše opstrukcije i tako sprečavaju realizaciju odluka Skupštine grada. Odgovore na ova pitanja dugujete ne samo meni kao odborniku i bivšem predsedniku Anketnog odbora, a sadašnjem povereniku Gradskog odbora Zdrave Srbije za Valjevo, odgovore dugujete građanima Valjeva, medijima koji deluju u našem gradu i javnosti uopšte", navodi Nebojša Tadić u otvorenom pismu gradonačelniku Valjeva.

 

Aktuelno

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR Pre 12 sati 29 minuta

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...

Devojke sa Štranda (foto: )
Na Pokrajinskoj smotri likovnih stvaralaca amatera Pre 14 sati 56 minuta

Tamnavac Dragoljub Trindić najbolji slikar Vojvodine

Na nedavno održanoj Pokrajinskoj smotri likovnih stvaralaca amatera Vojvodine, 24. po redu, prvu nagradu osvojila je slika "Devojke sa Štranda" autora Dragoljuba Trindića rodom iz ubskog sela Čučuge.