Radovi na terenu kod Gimnazije (foto: www.leparecvaljeva)
Radovi na terenu kod Gimnazije (foto: www.leparecvaljeva)
31.08.2023, 07:01

Radovi na adaptaciji terena kod Valjevske gimnazije

č: | fb:

Počeli su radovi na adaptaciji košarkaškog terena kod Valjevske gimnazije za koje je iz gradskog budžeta izdvojeno šest miliona dinara.

 

Kako je obajvljeno na sajtu gradonačelnika "Lepa reč Valjeva", zamišljeno je da to bude multifunkcionalan prostor, koji bi se pored terena za basket koristio i za održavanje književnih večeri, koncerata, tribina i slično.

 

Prema rečima Vladimira Miškovića, člana Gradskog veća zaduženog za sport, biće urađena betonska podloga sa slojem tartana, postavljen novi koš i jedan red manjih tribina, tako da će sve to izgledati kao mali amfiteatar.

 

"Ovo je jedan od objekata koji se ne meri po tome koliko je izdvojeno novca, već po tome šta je sve trebalo uraditi da bi uopšte mogli i da počnu ovi radovi. Mi kada smo došli pre nekoliko godina na ove pozicije gde smo sada, susreli smo se sa nekim komentarima ljudi da to ne može da se uradi, a mi smo pokazali da je to moguće, ali ono što je najpre bilo potrebno jeste dobiti saglasnost od Republičke direkcije za imovinu, jer je ovo imovina Republike Srbije. Druga stvar koju smo morali uraditi, ovo je prostor zaštićen od strane Zavoda za zaštitu spomenika kulture, morali smo dobiti i od njih saglasnost, kako bi bila urađena projekto – tehnička dokumentacija. To smo sve dobili, izradili smo projekto – tehničku dokumentaciju, izdvojili smo sredstva i od početka ove kalendarske godine intenzivno smo radili na tome. Dobićemo jedan multifunkcionalan prostor sa kojim će svi građani biti zadovoljni, a naravno i Valjevska gimnazija, koja kao što znamo nema sportski objekat, a nalazi se u centru grada", rekao je Mišković.

 

Predrag Jevtić, direktor Valjevske gimnazije kaže da je škola konačno dobila priliku da pored terena za basket, dobije i prostor koji će služiti za organizovanje brojnih programa.

 

"Konačno smo dobili priliku da Gimnazija dobije pravi teren za košarku i za basket i to je neka prvobitna ideja, a ono što je proizašlo iz tog projekta je i ta neka multifunkcionalnost samog prostora. Ono što je naša želja bila i što će se ostvariti je da taj prostor ima tribinu, da može da sedne nekoliko desetina đaka, da mogu da se organizuju koncerti, tribine, biće i jedna bina, predviđen je i plato, gde može da se smesti hor, bend, naravno biće obezbeđena i struja. Nadamo se i sigurni smo da škola ovim dobija lep prostor, ne samo za sport, već i za druge namene", rekao je Predrag Jevtić.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 13 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...