Dečja nedelja u Centru za kulturu (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Dečja nedelja u Centru za kulturu (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
07.10.2014, 08:00

Gradonačelnik pozdravlja prvake

č: | fb:

Drugog dana "Dečje nedelje" gradonačelnik Stanko Terzić će pozdraviti đake prvake i mališane učesnike manifestacije u podne u Centru za kulturu. Nakon toga biće odigrana predstava „Garavi sokak“ Puls teatra iz Lazarevca, koja je poklon predstava Grada Valjeva za predškolce i đake prvake.

Izložba "Čarobni svet bajki" biće otvorena u podne u Dečjoj biblioteci, a u prostorijama Kluba za osobe sa invaliditetom "Korak napred"  u isto vreme biće održana radionica razmene znanja i veština među decom, u organizaciji OŠ "Sveti Sava" Popučke.

Koncert klasične muzike "I klasika je lepa" počinje u 12.30 časova za učenike škole "Ilija Birčanin" na Stavama. Koncert hora i orkestra Prve osnovne škole za predškolce iz vrtića "Bambi" je u 13 časova u holu Prve osnovne škole. I drugog dana "Dečje nedelje" koncert "Mala školska muzika", za učenike drugog razreda prirediće Kvarteta MISS. 

Za sve predškolce i učenike prvog, drugog i trećeg razreda, na Gradskom trgu u 17 časova počinje folklorni blok i dečje muzičke igre. Razgovor „Inkluzivna kultura“ o uključenosti manjinske kulture i jezika u obrazovanju dece, je u Dečjoj biblioteci od 18 časova.

U Domu Narodne skupštine Srbije u Beogradu biće održana sednica učeničkih parlamenata na kojoj će učestvovati i učenici iz Valjeva.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 6 sati 58 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 9 sati 48 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.