Demoliran park (foto: leparecvaljeva)
Demoliran park (foto: leparecvaljeva)
11.09.2023, 06:54

Slučaj demoliranog dečjeg igrališta na Pećini u Tužilaštvu

č: | fb:

Pre mesec i po dana u Parku Pećina je demolirano dečje igralište. Polomljen je parkovski mobilijar, klupe, kante za smeće, oglasne table iscrtane su grafitima, iščupani su delovi trim staze i razbacani po parku, a oštećena je i drvena ograda oko košarakaškog terena.

 

Zvaničnih informacija o ovom događaju i akterima još uvek nema. Prema nezvaničnim saznanjima Kolubarskih.rs, nakon žurke, u jednom obližnjem ugostiteljskom objektu, gosti su u jednom trenutku odlučili da se "zabave" i na dečjem igralištu tako što će ga demolirati. 

 

Potvrdu ove nezvanične informacije potražili smo u valjevskoj Policijskoj upravi. Kolubarske.rs su 1. avgusta uputile pitanje da li policija ima neka saznanja u vezi sa demoliranim dečjim igralištem u Parku Pećina? Pitanje je dalje, prema pravilima policije, prosleđeno Birou za komunikacije MUP-a Srije. U odgovoru koji je našoj redakciji policija dostavila 18. avgusta piše da se za odgovore na ova pitanja obratimo Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu.

 

Osnovnom javnom tužilaštvu smo se obratili 22. avgusta, pitali smo da li ima neka saznanja u vezi sa demoliranim dečjim igralištem u Parku Pećina, da li je otkriven počinilac ili počinioci i da li je podiguta optužnica? "Povodom prijave Branka Vukovića, rukovodioca Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Gradske uprave, Policijska uprava Valjevo je 28. avgusta dostavila Osnovnom javom tužilaštvu izveštaj na osnovu koga je oformljen predmet i predat u rad postupajućem javnom tužiocu", navedeno je u odgovoru koji je Kolubarskim.rs dostavljen 6. septembra.. 

 

Sudeći prema tom odgovoru, policija je Osnovnom tužilaštvu izveštaj o demoliranju dečjeg igrališta u Parku Pećina, koje se dogodilo 27. jula, dostavila 28. avgusta, i od tada se taj predmet nalazi u Osnovnom javnom tužilaštvu, a Biro MUP-a Srbije je 18. avgusta, umesto odgovora na pitanja o vandalizmu u Parku Pećina, Kolubarske.rs uputio da u Osnovnom javnom tužilaštvu, jer se predmet tu nalazi, traže odgovore na ta pitanja.

 

Ostaje da verujemo da će javnost biti obaveštena o tome ko je demolirao javnu imovinu u Parku Pećina, čija je popravka plaćena novcem građana Valjeva, i da li je kažnjen. 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 9 sati 24 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 9 sati 25 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 19 sati 46 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...