Pokazna vežba gašenja požara  (foto: Kolubarske.rs)
Pokazna vežba gašenja požara (foto: Kolubarske.rs)
12.09.2023, 11:09

Pokazna vežba gašenja požara za zaposlene i mališane u vrtiću "Pčelica"

č: | fb:

Vatrogasno spasilačka jedinica Valjevo organizovala je pokaznu vežbu i edukaciju za zaposlene i mališane vrtića "Pčelica" na Petom puku u intervenciji sprečavanja i gašenja požara.

 

Pored svakodnevnih intervencija gašenja požara na otvorenom prostoru, kojih ovog leta ima dva do tri dnevno u Valjevu i okolini jer se nekontrolisano pali korov, nisko rastinje i drugi poljoprivredni ptpad, valjevski vatrogasci jednom mesečno organizuju edukaciju zaposlenih u valjevskim ustanovama i firmama.

Pokazna vežba gašenja požara

Pokazna vežba gašenja požara (Foto: Kolubarske.rs)

 

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova apeluje na sve građane da ne spaljuju travu i nisko rastinje na otvorenim prostorima i da ne lože vatru u šumi i po obodima šuma, zbog opasnosti širenja požara koje može da ugrozi živote građana i da nanese velike materijalne štete.

 

Prema Zakonu o zaštiti od požara zabranjeno je spaljivanje ostataka strnih useva, smeća na otvorenom prostoru i biljnih ostataka, a za kršenje tog propisa propisane su kazne od 10.000 do 50.000 dinara, dok su za pravna lica od 300.000 do 1.000.000 dinara.

Aktuelno

Železničar sa pobednickim peharom (foto: OK Železničar)
Odigran ovog vikenda Pre 1 sati 46 minuta

OK Železničar pobednik memorijala "Radovan Beli Marković"

Domaći Železničar osvojio je drugi Memorijalni odbojkaški turnir "Radovan Beli Marković". Organizator turnira bio je OK Železničar, u znak sećanja na književnika, koji je bio počasni predsednik...

Raskrsnica Sinđelićeve i Pantićeve (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan 3 sati

Izmena saobraćaja zbog zamene zatvarača

JKP Vodovod Valjevo obaveštava građane da će, od ponedeljka, 25. septembra 2023. godine, zbog zamene zatvarača u šahti na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pantićeva biti izmenjen saobraćaj.

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra 23.09.2023

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 6 komentara