Jesenji sajam zapošljavanja (foto: www.leparecvaljeva)
Jesenji sajam zapošljavanja (foto: www.leparecvaljeva)
15.09.2023, 06:55

U nova tri vrtića biće posla za 100 radnika

č: | fb:

Na jesenjem sajmu zapošljavanja, koji je organizovala Nacionalna služba zapošljavanja-Filijala Valjevo u saradnji sa Gradom i Reginalnom privrednom komorom, devet poslodavaca je iskazalo potrebu za 250 radnika različitih profila.

 

Posao su ponudili kompanije Hajsens, Krušik, Urban tehniks, Publik, Dunav osiguranje, kao i JKP Vidrak, Predškoslka ustanova Milica Nožica, Akademija Zapadne Srbije i Univerzitet Singidunum. Najtraženija su bila zanimanja iz oblasti mašinstva, elektro struke, administracije.

Jesenji sajam zapošljavanja

Jesenji sajam zapošljavanja (Foto: kolubarske.rs)

 

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je rekao da je sajam pravo mesto i pravi način da se sretnu svi oni koji traže posao i oni kojima su potrebni radnici.

 

"Ponosan sam na činjenicu da su u Valjevu samo ove godine otvorene tri nove fabrike, uz dosta poslodavaca koji svakoga dana rastu i napreduju, pa samim tim raste i ponuda dobrih poslova. Sve je to zahvaljujući politici Vlade Republike Srbije i predsednika Srbije, jer je privredna aktivnost pravi pokazatelj stanja u društvu. Želim da na današnjem sajmu otpočne uspešan period u vašem poslovnom i privatnom životu, da nađete posao po svojoj želji i meri. Da naglasim da sam ponosan na činjenicu da su danas sa nama i Predškolska ustanova Milica Nožica, po prvi put na ovakvom sajmu. Izuzetno nam je značajno i bitno da se što više ljudi javi, jer u narednom periodu imamo potrebu za preko 100 radnih mesta u nova tri vrtića, koja će se uskoro otvoriti", kazao je gradonačelnik.

 

Prema podacima Nacionalne službe zapošljavanja-Filijala Valjevo trenutno je na evidenciji oko 3350 nezaposlenih. Član Gradskog veća zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Marko Jevtić je podsetio da je krajem 2020. godine na evidenciji NSZ bilo oko 4600 nezaposlenih.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 12 sati 57 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 7 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 18 sati 7 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara