Valjevo sa Markove stolice (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo sa Markove stolice (foto: Đorđe Đoković)
16.09.2023, 07:00

Prijavljivanje za priključak nelegalnih objekata na komunalnu infrastrukturu

č: | fb:

Počelo je prijavljivanje građana, koji žive u nelegalno izgrađenim objektima, za priključenje na komunalnu infrastrukturu - struju, vodu, grejanje, kanalizaciju. Rok za prijavu je do 15. oktobra. Zahtevi za priključenje na sve infrastrukturne mreže ili na pojedinačnu mrežu, podnose se službi za ozakonjenje opštine ili grada na čijoj se teritoriji nalazi objekat.

 

Gradska uprava grada Valjeva poziva građane da u naredniih mesec dana podnesu zahtev za privremeno priključenje nelegalnih objekata. Privremeni priključak za struju, vodu, kanalizaciju ili grejanje mogu da dobiju samo vlasnici kuća i stanova, kao i članovi njihovih domaćinstava, koji su izgradnjom, odnosno kupovinom, trajno rešili svoje stambeno pitanje.

 

Rok za prijavu je 30 dana - tokom kojih vlasnici prilažu odgovarajuće dokaze Gradskoj upravi Valjevo, Odseku za ozakonjenje, da bi ostvarili pravo na priključak, ali što nužno ne znači da priključenje mora da bude izvršeno do 15. oktobra. Kada će priključenje biti izvršeno, zavisi od nadležnih komunalnih preduzeća koja su dužna da bez odlaganja utvrde ispunjenost tehničkih uslova i izvrše priključenje na mrežu u najkraćem roku.

 

Mogućnost priključenja objekata ne odnosi se na poslovne objekte, niti na investitore koji su nelegalno gradili objekte i iste nisu priključili na komunalnu infrastrukturu. Takođe, priključenje je moguće samo za jedan objekat, odnosno jedan stan istog vlasnika.

 

Obrazac zahteva može se preuzeti u Gradskoj upravi grada Valjeva, Karađorđeva broj 64. ili na sajtu Grada Valjeva na adresi https://www.valjevo.rs/javni-oglasi-i-obavestenja-2023/. Popunjen zahtev uz neophodnu dokumentaciju predaje se u prizemlju Gradske uprave Valjevo u informativno-uslužnom centru, na šalteru br. 13, radnim danom od 730 do 1900 časova.

 

Za sve dodatne informacije u vezi sa postupkom za privremeno priključenje nelegalno izgrađenih objekata na komunalnu infrastrukturu, građani se mogu lično obratiti u službenim prostorijama Odseka za ozakonjenje, kancelarija br. 107. ili na kontakt telefon: 014/294-852.

 

S obzirom na to da je Vlada Republike Srbije usvojila Uredbu koja propisuje način , uslove i postupak za priključenje na elektroenergetsku mrežu, gasnu mrežu i /ili mrežu daljinskog grejanja, vodovod i kanalizaciju nezakonito izgrađenih objekata, Gradska uprava još jednom poziva zainteresovane građane da podnesu zahteve u navedenom roku.

 

Aktuelno

Raskrsnica Sinđelićeve i Pantićeve (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan 1 sati

Izmena saobraćaja zbog zamene zatvarača

JKP Vodovod Valjevo obaveštava građane da će, od ponedeljka, 25. septembra 2023. godine, zbog zamene zatvarača u šahti na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pantićeva biti izmenjen saobraćaj.

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra 23.09.2023

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 6 komentara