Deca na Gradskom trgu (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Deca na Gradskom trgu (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
03.10.2023, 06:37

Za Leontinu i "Čaroliju" na "Dečjoj nedelji" 1200 evra

č: | fb:

"Dečja nedelja", tradicionalna nacionalna manifestacija za zaštitu i promociju dečjih prava, počela je u ponedeljak pod sloganom "Veliko srce dece Srbije" i trajaće do 7. oktobra.

 

U Valjevu, drugog dana manifestacije, koncert će održati Leontina i hor "Čarolija" na Gradskom trgu u 11 časova. Kako je navedno u pozivu, to je poklon grada Valjeva predškolcima i prvacima, a njih će pozdraviti gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

 

Prema rečima direktora Centra za kulturu Nemanje Rasulića za organizaciju ovogodišnje Dečje nedelje biće potrošeno 380.000 dinara. Današnji koncert Leontine i hora "Čarolija" košta 144.000 dinara, dok će ostali programi, koje u najvećem broju organizuju valjevske osnove škole i Predškolska ustanova, koštati oko 240.000 dinara. Kao i svake godine biće izložbe likovnih radova, pozorišne predstave, predavanja, koncerti, sportska takmičenja, edukativne radionice..., oko četrdesetak programa.

 

- Program manifestacije i finansijski plan određuje Odbor "Dečje nedelje". S obzirom na to da se za većinu manifestacija u Valjevu iz godine u godinu u gradskoj kasi povećavaju sredstva, tražili smo da budu povećana i za manifestaciju koja je posvećena najmlađima, naravno koliko budžet to dozvoljava. Najviše novca biće potrošeno za muzički program, poklone, reklamni materijal, štampu..., navodi direktor Centra za kulturu, ustanove koja je organizator manifestacije.

 

Predsednik Odbora za utvrđivanje i sprovođenje gradskog programa aktivnosti za vreme trajanja "Dečje nedelje" je Nenad Patijarević, član Gradskog veća. U Odboru su predstavnici Odeljenja za društvene delatnosti, škole, Predškolske ustanove i Centra za kulturu.

 

Prošle godine za organizaciju "Dečje nedelje" bilo je opredeljeno 270.000 dinara, a potrošeno je oko 354.000 dinara. Do prošle godine ova dečja manifestacija je koštala oko 200.000 dinara, dok je pre sedam godina potrošeno 120.000 dinara. I prethodnih godina manifestacija je trajala šest do sedam dana, programe su pretežno pripremale osnovne škole i Predškolska ustanova, Grad je najčešće najmlađima poklanjao pozorišne predstave. Na pitanje zbog čega je dve godine za organizaciju "Dečje nedelje" potrebno duplo više novca nego ranije, u Gradskoj upravi nam je rečeno da je "sve poskupelo, naročito usluge muzičkih izvođača i pozorišne predstave".

Svečano otvorena Dečja nedelja

Svečano otvorena Dečja nedelja (Foto: www.leparecvaljeva)

 

"Dečja nedelja" svečano je otvorena u ponedeljak u OŠ "Sestre Ilić" koja je ove godine škola domaćin manifestacije. U okviru programa svečanog otvaranja učenici škole su pripremili priredbu, posadili drvo generacije i pustili 150 balona sa željama i porukama povodom 150 godina postojanja škole.

 

Ove godine, manifestacija je posvećena razvoju empatije i solidarnosti među decom, ali i kreiranje sigurnog društvenog okruženja koje podržava vrednosti tolerancije.

 

******

Ovaj tekst izrađen je u okviru projekta: "Budžet grada Valjeva u fokusu" koji je finansiran iz budžeta grada Valjeva. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Grad Valjevo

Grad Valjevo (Foto: Đorđe Đoković)


 

Aktuelno

Parking u Kolubari 2 (foto: Kolubarske.rs)
U Naselju Kolubara 2 Pre 19 sati 39 minuta

Samovolja na delu - zauzeta mesta na javnom parkingu

Početkom godine završeni su radovi na rekonstrukciji parkinga u Naselju Kolubara 2, koji su koštali preko 5,7 miliona dinara sa PDV-om. Ubrzo nakon završetka radova, desetak parking mesta "zauzeli"...  · 8 komentara

Humanitarna akcija na Gradskom trgu (foto: Iva Banović)
Fudbaler Nemanja Matić podržao akciju 21.02.2024

Ubljani prikupili rekordnu sumu novca za Roditeljsku kuću

Na dobrotvornom događaju priređenom na Gradskom trgu i od humanitarne aukcijske prodaje dresa proslavljenog fudbalera Nemanje Matića, Ubljani su uspeli da prikupe 376.200 dinara za izgradnju...