Urbanistički projekat Opšta bolnica Valjevo (foto:  Set i Bg Arh/IDR, screenshot)
Urbanistički projekat Opšta bolnica Valjevo (foto: Set i Bg Arh/IDR, screenshot)
16.10.2023, 06:47

Valjevska bolnica imaće 24 objekta

č: | fb:

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, oglasilo je javnu prezentaciju Urbanističkog projekta kompleksa Opšte bolnice u Valjevu koja će biti održana od 19. do 25. oktobra 2023. godine, objavljeno je na sajtu Zdravstvenog centra Valjevo.

 

Javna prezentacija će biti održana u zgradi Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Sektor za prostorno planiranje i urbanizam, Kralja Milutina 10a, u Beogradu, svakog radnog dana od 9 do 14 časova. Javna prezentacija će biti objavljena i na internet stranici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (http://mgsi.gov.rs).

Urbanistički projekat Opšta bolnica Valjevo

Urbanistički projekat Opšta bolnica Valjevo (Foto: Set i Bg Arh/IDR, screenshot)

Budući kompleks Opšte bolnice Valjevo će posle dogradnje i rekonstrukcije činiti ukupno 24 umesto sadašnjih 15 objekata, a ukupna površina pod objektima će se sa 14.000 kadrata povećati na oko 18.000 kvadrata.

 

Prema projektu za kompleks u Pasterovoj 23, objekti Ruska bolnica, Neurologija i pedijatrija, Centar za rehabilitaciju, Hirurški blok, Tehnički blok i portirnica predviđeni su za rekonstrukciju, a neki će promeniti i namenu. Neurologija i pedijatrija se integrišu sa odeljenjima u novoj zgradi internističkog bloka, dok se u jednom od rekonstruisanih objekata odeljenja infektivno i dermatovenerologija.

 

Planira se izgradnja 10 novih objekata, od čega 5 u funkciji lečenja (uključujući i podzemnu toplu vezu), jedan objekat kuhinje i vešernice, 2 nove portirnice, 2 infrastrukturna objekta (trafostanica, PRP (priključno razvodno postrojenje) i rezervoar za vodu).

 

Novi objekti, Poliklinika, Dijagnostika i Internistički blok gradiće se na mestu postojećih koji se ruše. Ostali novi objekti, među kojima su i Psihijatrija i kuhinja sa vešernicom gradiće se na slobodnom prostoru parcele.

 

Kompleks će doboti i nova parking mesta, s obzirom da je potrebno ostvariti ukupno 662 parking mesta.

Urbanistički projekat Opšta bolnica Valjevo

Urbanistički projekat Opšta bolnica Valjevo (Foto: Set i Bg Arh/IDR, screenshot)

 

To je navedeno u urbanističkom projektu koji je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture stavilo na javnu prezentaciju. Projekat je uradio Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije, dok su za idejno rešenje bili zaduženi Set Šabac i BG Arh iz Beograda.

 

Predviđena je fazna izgradnja kompleksa, a vrednost posla je procenjena na 12,9 milijardi dinara, pez PDV-a (oko 110,3 mil evra), piše eKapija.

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Hronika Pre 44 minuta

Sekirom naneo teške povrede bivšoj partnerki

Valjevska policija je uhapsila S.M. (33) iz Kotešice kod Valjeva zbog sumnje da je bivšoj partnerki M.B. (36) iz Valjeva sekirom zadao više udaraca u glavu i naneo joj teške telesne povrede,...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 11.05.2024

Pokušao da opljačka menjačnicu

Policija u Ljigu je uhapsila D. Đ. (2003) iz okoline Kosjerića. On se sumnjič da je u petak u prepodnevnim satima pištoljem pretio radnici u menjačnici, nakon čega je ona aktivirala alarm.  · 1 komentar