Urbanistički projekat Opšta bolnica Valjevo (foto:  Set i Bg Arh/IDR, screenshot)
Urbanistički projekat Opšta bolnica Valjevo (foto: Set i Bg Arh/IDR, screenshot)
16.10.2023, 06:47

Valjevska bolnica imaće 24 objekta

č: | fb:

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, oglasilo je javnu prezentaciju Urbanističkog projekta kompleksa Opšte bolnice u Valjevu koja će biti održana od 19. do 25. oktobra 2023. godine, objavljeno je na sajtu Zdravstvenog centra Valjevo.

 

Javna prezentacija će biti održana u zgradi Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Sektor za prostorno planiranje i urbanizam, Kralja Milutina 10a, u Beogradu, svakog radnog dana od 9 do 14 časova. Javna prezentacija će biti objavljena i na internet stranici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (http://mgsi.gov.rs).

Urbanistički projekat Opšta bolnica Valjevo

Urbanistički projekat Opšta bolnica Valjevo (Foto: Set i Bg Arh/IDR, screenshot)

Budući kompleks Opšte bolnice Valjevo će posle dogradnje i rekonstrukcije činiti ukupno 24 umesto sadašnjih 15 objekata, a ukupna površina pod objektima će se sa 14.000 kadrata povećati na oko 18.000 kvadrata.

 

Prema projektu za kompleks u Pasterovoj 23, objekti Ruska bolnica, Neurologija i pedijatrija, Centar za rehabilitaciju, Hirurški blok, Tehnički blok i portirnica predviđeni su za rekonstrukciju, a neki će promeniti i namenu. Neurologija i pedijatrija se integrišu sa odeljenjima u novoj zgradi internističkog bloka, dok se u jednom od rekonstruisanih objekata odeljenja infektivno i dermatovenerologija.

 

Planira se izgradnja 10 novih objekata, od čega 5 u funkciji lečenja (uključujući i podzemnu toplu vezu), jedan objekat kuhinje i vešernice, 2 nove portirnice, 2 infrastrukturna objekta (trafostanica, PRP (priključno razvodno postrojenje) i rezervoar za vodu).

 

Novi objekti, Poliklinika, Dijagnostika i Internistički blok gradiće se na mestu postojećih koji se ruše. Ostali novi objekti, među kojima su i Psihijatrija i kuhinja sa vešernicom gradiće se na slobodnom prostoru parcele.

 

Kompleks će doboti i nova parking mesta, s obzirom da je potrebno ostvariti ukupno 662 parking mesta.

Urbanistički projekat Opšta bolnica Valjevo

Urbanistički projekat Opšta bolnica Valjevo (Foto: Set i Bg Arh/IDR, screenshot)

 

To je navedeno u urbanističkom projektu koji je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture stavilo na javnu prezentaciju. Projekat je uradio Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije, dok su za idejno rešenje bili zaduženi Set Šabac i BG Arh iz Beograda.

 

Predviđena je fazna izgradnja kompleksa, a vrednost posla je procenjena na 12,9 milijardi dinara, pez PDV-a (oko 110,3 mil evra), piše eKapija.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 7 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...