Vuk Jeremić (foto: Kolubarske.rs)
Vuk Jeremić (foto: Kolubarske.rs)
19.10.2023, 06:55

Jeremić: Verujem da će preovladati razum i da će državotvorna opozicija zajedno izaći na izbore

č: | fb:

"Verujem da će preovladati razum i da će stranke državotvorne, patriotske ili rodoljubive opozicije, postići dogovor za zajednički izlazak na izbore jer samo zajedno možemo ispuniti naše ciljeve, ukoliko nam je zaista prioritet ono što govrimo da jeste, a to je odbacivanje francusko-nemačkog plana za Kosovo i Metohiju i odbacivanje kolonijanog položaja zemlje", rekao je predsednik Narodne stranke (NS) Vuk Jeremić u Valjevu posle izborne skupštine GrO NS, koja je održana početkom ove sedmice.

 

Jeremić je rekao da Narodna stranka pruža ruku državotvornim strankama opozicije, a to isto su nedavno u Valjevu izjavili lider Dveri Boško Obradović i Milica Stamenkovski Đurđević iz Zavetnika, otuda pitanje novinara – kada ćete se zvanično i rukovati?

 

- Narodna stranka je pružila ruku svim državotvornim patriotskim organizacijama. Jasno je na koga smo mislili. Mislili smo na DSS, POKS, Dveri, Zavetnike, što se tiče parlamentarnih, ali smo ruku pružili i vanparlamentarnim strankama slične orijentacije poput pokreta Dosta je bilo. Naša ruka je pružena, a na drugima je da odgovore na taj poziv. Lopta je u njihovom dvorištu – kazao je Jeremić.

 

On nije želeo da komentariše ono što se dešava "na prozapadnom polu opozicije jer ne prati toliko dešavanja tamo, ali je čuo da se ona ujedinila". Jeremić im je poželeo "da se ne posvađaju".

Mirjana Aleksić Jugović i Vuk Jeremić

Mirjana Aleksić Jugović i Vuk Jeremić (Foto: Kolubarske.rs)

 

Na izbornoj Skupštini Gradskog odbora Narodne stranke za predsednicu valjevskog odbora NS izabrana je Mirjana Aleksić Jugović.

 

Na pitanje novinara da li će, i pored toga što će lokalni izbori biti održani na proleće sledeće godine, NS u Valjevu već sada krenuti u kampanju, Aleksić Jugović je kazala da je Narodna stranka u svakom trenutku spremna za kampanju.

 

- Neophodno je, da bi došli do rešenja, da identifikujemo sve problema građana našeg grada. Svakako na lokalnim izborima krenućemo sa konstruktivnim rešenjima. Pred nama je iscrpan i dug proces, ali ono što nas karakteriše jeste da imamo stručni kadar za svaki resor. Akcenat ćemo staviti na borbu protvi crne i bele kuge, pri čemu na crnu kugu mislim na uništavanje prirodnih resursa, zagađenje životne sredine, ali i eksploataciju ljudi. Bavićemo se i sistemskim rešenjima, kako bismo ojačali privredne reseurse i poljoprivredu zbog opstanka spskog seljaka – rekla je predsednica GrO NS.

 

Mirjana Aleksić Jugović je rođena u Valjevu, završila je Valjevsku gimnaziju i Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu. Priprema doktorsku disertaciju iz oblasti zaštite kulturnog nasleđa na istambulskom univerzitetu kao stipendista Vlade Turske. "I mada sam njihov stipendista veliki sam pobornik srpstva, patriotizma, pravoslavlja i rodoljublja", poručila je.

Aktuelno

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 3 sati 16 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...