Predškolci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Predškolci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
08.10.2014, 14:05

Karneval princeza, kauboja, dobrih vila...

č: | fb:

Treći dan "Dečje nedelje" bio je u znaku dečjeg karnevala učenika osnovne škole „Andra Savčić“ ulicama grada. Mališani su veseli, šareni, maskirani, skretali pažnju sugrađana, dok su uživali u trenutku prerušavanja. „Lepo je biti makar i jedan čas dobra vila“, rekla mi je uz čaroban osmeh „dobra vila“. Strogi glas dobaci – „a još lepše je biti policajac“, uz zanimljivo pojašnjenje – „svi ga se plaše!“  Kauboj je odmahnuo rukom – „ja te se ne plašim!“ Pored simpatičnih i duhovitih kometara mališani su danas bili maštoviti, kreativni, veseli... bezbrižni.

Dečja nedelja

Dečja nedelja (Foto: Đorđe Đoković)

I danas u okviru manifestacije „Dečja nedelja“ u „maloj školi muzike“, koncerti je održao Kvartet MISS, dok je u osnovnoj školi "Sestre Ilić“ održan okrugli sto „Škola kao porodica“ na kome su učestvovali predstavnici đačkih parlamenata svih osnovnih škola Valjeva.

Dečja nedelja

Dečja nedelja (Foto: Đorđe Đoković)

U 16.30 i u 18.00 časova na velikoj sceni Centra za kulturu, Puls teatar iz Lazarevca odigraće predstavu „San letnje noći“. Reč je o poklon predstavi grada Valjeva za učenike drugog razreda osnovnih škola i za srednjoškolce. 

Dečja nedelja

Dečja nedelja (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Parking Gradske uprave (foto: Kolubarske.rs)
Raspisan tender Pre 3 sati 45 minuta

Grad kupuje 38.000 litara goriva

Gradska uprava kupuje 38.000 litara goriva, vrednost tendera je 7,1 milion dinara. Prošle godine kupljena je identična količina, a rekordna je bila 2018, potrošeno je 74.000 litara, dok je pre osam...

Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Na platou Centra za kulturu Pre 5 sati 54 minuta

Ulična akcija "Tvojih 15 minuta"

U susret lokalnim izborima 2. juna Nacionalna koalicija za decentralizaciju je pokrenula kampanju za motivisanje glasača da izađu na izbore. U petak 24. maja od 11 do 14 časova na platou Centra za...

Hala sportova Mionica (foto: Kolubarske.rs)
Od 24. do 26. maja Pre 5 sati 54 minuta

Mionica domaćin državnog prvenstva u ženskom rukometu

Mionici je pripala čast da bude domaćin Državnog prvenstva u rukometu u kategoriji Ž-12. Opština Mionica ugostiće od 24. do 26. maja preko 200 rukometašica iz 12 najboljih srpskih klubova.