Skupština Srbije (foto: Kolubarske.rs)
Skupština Srbije (foto: Kolubarske.rs)
04.11.2023, 07:47

Iz Valjeva jedan kandidat SNS za poslanika

č: | fb:

Republička izborna komisija (RIK) do sada je proglasila jednu izbornu listu za parlamentarne izbore koji će biti održani 17. decembra.

 

Izbornu listu na kojoj je 250 kandidata za poslanike republičkog parlamenta podnela je koalicija "Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane" na kojoj je na 86. mestu Nikola Pantelić (30), diplomirani učitelj, kandidat Srpske napredne stranke iz Valjeva. On je jedini kandidat iz Valjeva, a iz Kolubarskog okruga je još troje na izbornoj listi.

 

Pantelić, zaposlen u Kabinetu gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića, bio je jedan od nekoliko predloženih kandidata za poslanika u Narodnoj skupštini o kome se izjašnjavao valjevski odbor SNS.

 

Pored Nikole Pantelića na izbornoj listi je troje kandidata iz Kolubarskog okruga; na 32. mestu je Ivana Nikolić, master inženjer saobraćaja iz Uba, Svetozar Gačić, diplomirani istoričar iz Osečine na 172. mestu i Obrad Milutinović, diplomirani elektro inženjer iz Lajkovca je 191. na listi "Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane".

 

Podsetimo, na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima 3. aprila bilo je petoro kandidata za poslanike iz Kolubarskog okruga na listi "Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve".

 

Valjevo je imalo dva, ali nakon izbora nijednog poslanika, na 155. mestu bila je poverenik valjevskih naprednjaka Jelena Nikolić Lekić, master ekonomista, dok je 197. bio Ivan Ilić, diplomirani ekonomista.

 

Iz Kolubarskog okruga najbolje rangirana na listi "Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve" bila je Ivana Nikolić, master inženjer saobraćaja sa Uba, na 36. mestu, koja je bila narodni poslanik u prethodnom skupštinsko sazivu. Vesna Stanković, profesor razredne nastave iz Mionica bila je 214, dok je 230. bila Snežana Škorić, diplomirani politikolog iz Lajkovca.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 15 sati 15 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 5 komentara