Skupština Srbije (foto: Kolubarske.rs)
Skupština Srbije (foto: Kolubarske.rs)
06.11.2023, 07:38

Na listi Srpske radikalne stranke za poslanika dr Branka Antić

č: | fb:

Republička izborna komisija (RIK) do sada je proglasila četiri izborne liste za parlamentarne izbore koji će biti održani 17. decembra 2023. godine. 

 

Izbornu listu na kojoj je 250 kandidata za poslanike republičkog parlamenta, podneli su koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke, Srpska radikalna stranka, koalicija SPS-JS-Zeleni Srbije i koalicija Zavetnici-Dveri.

 

Na četiri izborne liste za poslanike u Skupštini Srbije je 11 kandidata iz Valjeva, četvoro na listi Radikala, po troje na listi Zavetnici-Dveri i SPS-JS-Zeleni Srbije, i jedan kandidat na listi naprednjaka, dok je iz Kolubarskog okruga predloženo 20 kandidata.

 

Socijalista Đorđe Milićević, diplomirani ekonomista iz Valjeva, na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima, bio je najbolje rangiran kandidat iz Valjeva, na 16. mestu, dok je ove godine na 21. mestu izborne liste "Ivica Dačić – premijer Srbije". Slavica Pavlović, diplomirani ekonomista iz Valjeva je 133, Nataša Milisavljević student iz Osečine je 180, dok je Nikola Todorović, diplomirani inženjer organizacionih nauka 211.

 

Na izbornoj listi Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka, nalazi se šestoro kandidata iz Kolubarskog okruga. Među njima na 107. mestu je dr Branka Antić iz Valjeva, koja je odbornik SNS u Skupštini Valjeva. U Skupštinu grada do danas nije stigao nikakav zvaničan akt o tome da je dr Antić napustila odborničku grupu SNS u lokalnom parlamentu, niti je ona javno saopštila da više nije odbornik naprednjaka u Skupštini grada.

 

Najbolje rangiran 11. na listi Radikala je Milan Vujić doktor nauka iz Valjeva, Biljana Bogdanović, diplomirani ekonomista iz Lajkovca je 149, Danijela Bošković, elektrotehičar iz Valjeva je 157, Sreten Maletić, ekonomista master iz Uba je 181, dok je Veran Panić advokat iz Valjeva 250.

 

Na izbornoj listi Milica Đurđević Stamenkovcki-Boško Obradović-nacionalno okupljanje-državotvorna snaga-Srpska stranka Zavetnici-Srpski pokret Dveri, nalazi se šestoro kandidata iz kolubarskog okruga. Na 15. mestu izborne liste je Andrijana Petrović, apsolvent ekonomije iz Lajkovca, Marina Gajić, menadžer iz Valjeva je 95, Zoran Đurđević, trgovac iz Valjeva je 126, Nenad Petrović, inženjer industrijskog menadžmenta je 152, Jelena Lučić, domaćica iz Ljiga je 215. i Slobodan Lekić, diplomorani mašinski inženjer iz Valjeva je 237.

 

Pre dva dana objavili smo da je Republička izborna komisija proglasia izbornu listu "Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane", na kojoj je na 86. mestu Nikola Pantelić, diplomirani učitelj, kandidat Srpske napredne stranke iz Valjeva. On je jedini kandidat iz Valjeva, a iz Kolubarskog okruga je još troje - na 32. mestu Ivana Nikolić, master inženjer saobraćaja iz Uba, Svetozar Gačić, diplomirani istoričar iz Osečine na 172. mestu i Obrad Milutinović, diplomirani elektro inženjer  iz Lajkovca je 191. 

  

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 19 sati 23 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara