Izbori (ilustracija Dušan Arsenić)
Izbori (ilustracija Dušan Arsenić)
14.11.2023, 07:54

Mladen Simović predsednik GIK umesto Milutina Markovića koji je podneo ostavku

č: | fb:

Diplomirani pravnik Mladen Simović imenovan je za predsednika Gradske izborne komisije (GIK) umesto diplomiranog pravnika Milutina Markovića, dok je za zamenika predsednika GIK imenovan diplomirani pravnik Jovan Stanisavljević.

 

Pored promene na čelu GIK-a promenjeni su i pojedini članovi i njihovi zamenici jer su podneli ostavku, a koji su takođe imenovani na predlog Odborničke grupe Srpske napredne stranke.

 

Kako je navedeno u obrazloženju izmene Odluke o razrešenju i imenovanju, Milutin Marković je ostavku na mesto predsednika GIK podneo 31. oktobra, a nakon ostavke je imenovan za člana Gradske izborne komisije.

 

Ostavku na mesto člana podnele su Violeta Pavlović i Milena Đuričić, a na mesto zamenika člana ostavku su podneli Anđelka Filipović i Nikola Petrović.

 

Mladen Simović je ostavku podneo na mesto zamenika predsednika GIK, kako bi bio imenovan za predsednika, Jovan Stanisavljević je podneo ostavku na mesto člana kako bi bio imenovan za zamenika predsednika GIK, dok je Sara Kovačević podnela ostavku na mesto zamenika člana kako bi bila imenovana za člana GIK.

 

Nakon ovih ostavki došlo je do promene u sastavu Gradske izborne komisije, koji čine predlozi Odborničke grupe SNS, pa je sada predsedik Mladen Simović, njegov zamenik je Jovan Stanisavljević, članovi su Sara Kovačević, Milutin Marković i Biljana Kovačević, a njihovi zamenici su Maja Beljić, Biljana Pavlović i Đorđe Nikolić.

 

Odluka o izmeni Odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Gradske izborne komisije za sprovođenje izbora za odbornike Skupštine grada u stalnom sastavu doneta je na sednici Skupštine grada održanoj 3. novembra.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 12 sati 59 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 5 komentara