27.11.2023, 10:00

Tribina inicijative ProGlas u Valjevu

č: | fb:

Sedma tribina inicijative ProGlas biće održana danas u Valjevu, u 18 časova u holu Centra za kulturu. Tekst proglasa, svrhu i ciljeve inicijative, uz poziv učesnicima tribine da podrže i potpišu ProGlas, građanima će predstaviti Svetlana Bojković, glumica; prof. dr Vladimir Kostić, akademik; Petar Peca Popović, novinar u penziji i Dragan Bjelogrlić, glumac i reditelj.

 

Inicijativu "ProGlas", koja poziva građane da glasaju na izborima u Srbiji 17. decembra, potpisalo je do danas u 10.00 časova 150.895 osoba, objavljeno je na sajtu te inicijative koju je pokrenula grupa javnih ličnosti.

 

"Srbija je postala zemlja poniženih i privatizovanih institucija, u senci kriminala spregnutog sa strukturama vlasti i uz korupciju koja postaje stil života. Živimo godine demografskih poraza i neslućenog ekonomskog raslojavanja. Opet smo pred ćorsokakom izolacije.

 

Naše je nedvosmisleno uverenje da vreme u kome živimo zahteva od svih odgovornih i zabrinutih građana suočavanje s trenutkom, donošenje jasnih odluka i spremnost ne samo za svedočenje o potrebnim zaokretima već i za učešće u njima", piše, izmedju ostalog, u "ProGlasu".

 

Inicijativu su pokrenuli Ljubomir Simović, Vladimir Kostić, Ivanka Popović, Miodrag Majić, Miodrag Jovanović, Dragan Bjelogrlić, Vladica Cvetković, Svetlana Bojković, Gojko Božović, Srdan Golubović, Biljana Stepanović, Filip Ejdus, Tamara Džamonja Ignjatović i Petar Peca Popović.

 

Aktuelno

Film Sunce mamino  (foto: )
Kultura Pre 7 sati 46 minuta

"Sunce mamino" ovog vikenda u valjevskom bioskopu

Igrani film "Sunce mamino", u režiji Koste Đorđevića, na repertoaru valjevskog bioskopa "85" ovog i narednog vikenda od 20 časova. Priča prati zbunjenog i pomalo neprilagođenog šesnaestogodinjeg...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 7 sati 45 minuta

Osumnjičeni za krađe

Policija je uhapsila muškarce iz Šapca i Rume jer su, kako se sumnja, tokom januara i februara, više puta provalili u krug kamenoloma u mestu Kozličić. Vrednost ukradene robe procenjuje se na 2,8...