Kamp kućica u parku na gradskoj parceli (foto: Kolubarske.rs)
Kamp kućica u parku na gradskoj parceli (foto: Kolubarske.rs)
08.12.2023, 08:03

11. septembar u Odeljenju komunalne inspekcije

č: | fb:

Grad Valjevo u svom voznom parku ima 24 automobila. Uvidom u putne naloge zaključili smo da 11. septembra nijedan automobil Gradske uprave nije korišćen na relaciji Valjevo - Divčibare. I verovatno se sada pitate zbog čega je to važno? 

 

Važno je zbog toga što je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, odgovarajući na pitanje Kolubarskih.rs u vezi sa kamp kućicom, koja je više od deset godina u parku u centru Divčibara na gradskoj parceli a da inspekcije ne reaguju, naveo da je "inspekcija bila na terenu i da je utvrdila da na navedenoj lokaciji ne postoji kamp kućica".

 

Nakon našeg ponovljenog pitanja i zahteva da nam dostavi zapisnik o inspekcijskoj kontroli, Gojković nam je dostavio, navodnu, službenu belešku komunalnog inspektora Milana Bogutovića.

 

"Dana 11.09.2023. godine komunalni inspektor je u skladu sa članom 13. Zakona o inspekcijskom nadzoru izvršio preventivnu posetu u naseljenom mestu Divčibare. Komunalnom inspektoru je dostavljeno novinarsko pitanje Darije Ranković, a vezano za postojanje kamp kućice u parku u neposrednoj blizini pijace. Inspektor je obišao navednu lokaciju i nije uočio postojanje iste".

 

Teško je poverovati da inspektor u kontrolu na Divčibare nije išao službenim automobilom naročito zbog toga što Odeljenje Gradske uprave za inspekcijske poslove koristi šest vozila, a na raspolaganju su im i ostala, a 11. septembra, prema putnim nalozima, korišćena su četiri i to pretežno, kako je napisano, "u lokalu" i Beogradu.

  

Prema putnim nalozima inspektori jesu u septembru posećivali Divčibare i to pet puta: 6, 9, 16, 21. i 28. septembra. Koji inspektori i kojim poslom su bili na Divčibarama nije poznato, jer su u putnim nalozima upisani lokacija, vreme polaska i dolaska i, najčešće nečitak, potpis vozača ili lica koje je koristilo vozilo.

 

Gradonačelnik nam je u odgovoru naveo i da "Gradska uprava grada Valjeva neće dozvoliti bilo koju vrstu zloupotrebe parcela koje su u javnoj svojini grada, niti će štititi kršenje propisa bez obzira o kome se radi".

 

Sumnjamo u način zaštite gradske imovine s obzirom na činjenicu da se kamp kućica nalazila u parku na Divčibarama na javnoj gradskoj površini više od deset godina, bez dozvole i plaćanja nakande, i da Gradsk uprava po pitanju zaštite svoje imovine sve to vreme ništa nije preduzimala o čemu su Kolubarske.rs pisale u tekstu "Kamp kućica na gradskoj parceli u parku na Divčibarama nevidljiva za komunalnu inspekciju".   

Aktuelno