Kamp kućica u parku na gradskoj parceli (foto: Kolubarske.rs)
Kamp kućica u parku na gradskoj parceli (foto: Kolubarske.rs)
08.12.2023, 08:03

11. septembar u Odeljenju komunalne inspekcije

č: | fb:

Grad Valjevo u svom voznom parku ima 24 automobila. Uvidom u putne naloge zaključili smo da 11. septembra nijedan automobil Gradske uprave nije korišćen na relaciji Valjevo - Divčibare. I verovatno se sada pitate zbog čega je to važno? 

 

Važno je zbog toga što je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, odgovarajući na pitanje Kolubarskih.rs u vezi sa kamp kućicom, koja je više od deset godina u parku u centru Divčibara na gradskoj parceli a da inspekcije ne reaguju, naveo da je "inspekcija bila na terenu i da je utvrdila da na navedenoj lokaciji ne postoji kamp kućica".

 

Nakon našeg ponovljenog pitanja i zahteva da nam dostavi zapisnik o inspekcijskoj kontroli, Gojković nam je dostavio, navodnu, službenu belešku komunalnog inspektora Milana Bogutovića.

 

"Dana 11.09.2023. godine komunalni inspektor je u skladu sa članom 13. Zakona o inspekcijskom nadzoru izvršio preventivnu posetu u naseljenom mestu Divčibare. Komunalnom inspektoru je dostavljeno novinarsko pitanje Darije Ranković, a vezano za postojanje kamp kućice u parku u neposrednoj blizini pijace. Inspektor je obišao navednu lokaciju i nije uočio postojanje iste".

 

Teško je poverovati da inspektor u kontrolu na Divčibare nije išao službenim automobilom naročito zbog toga što Odeljenje Gradske uprave za inspekcijske poslove koristi šest vozila, a na raspolaganju su im i ostala, a 11. septembra, prema putnim nalozima, korišćena su četiri i to pretežno, kako je napisano, "u lokalu" i Beogradu.

  

Prema putnim nalozima inspektori jesu u septembru posećivali Divčibare i to pet puta: 6, 9, 16, 21. i 28. septembra. Koji inspektori i kojim poslom su bili na Divčibarama nije poznato, jer su u putnim nalozima upisani lokacija, vreme polaska i dolaska i, najčešće nečitak, potpis vozača ili lica koje je koristilo vozilo.

 

Gradonačelnik nam je u odgovoru naveo i da "Gradska uprava grada Valjeva neće dozvoliti bilo koju vrstu zloupotrebe parcela koje su u javnoj svojini grada, niti će štititi kršenje propisa bez obzira o kome se radi".

 

Sumnjamo u način zaštite gradske imovine s obzirom na činjenicu da se kamp kućica nalazila u parku na Divčibarama na javnoj gradskoj površini više od deset godina, bez dozvole i plaćanja nakande, i da Gradsk uprava po pitanju zaštite svoje imovine sve to vreme ništa nije preduzimala o čemu su Kolubarske.rs pisale u tekstu "Kamp kućica na gradskoj parceli u parku na Divčibarama nevidljiva za komunalnu inspekciju".   

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 15 sati 52 minuta

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...  · 3 komentara

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 1 dan 16 sati

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara