OŠ Andra Savčić (foto: Đorđe Đoković)
OŠ Andra Savčić (foto: Đorđe Đoković)
09.12.2023, 12:17

Osnovna škola "Andra Savčić" u Erazmus projektima

č: | fb:

Valjevska osnovna škola "Andra Savčić" je na Erazmus konkursu, za školsku 2023/2024. godinu, učestvovala sa još jednim projektom iz oblasti inkluzije - Identifikacija i adaptacija učenika sa teškoćama u učenju.

 

Projekat je odobren, tako da će se nastavnici i učitelji, i u ovoj školskoj godini usavršavati na međunarodnom nivou.

 

"Kako škola već godinama radi na sistemima podrške učenicima, kojima je podrška potrebna, jasno je da i naš ovogodišnji projekat prati ovaj cilj. Kao i prošli, i ovaj, projekat ima dva pravca usavršavanja: jedan se odnosi na teorijska znanja, drugi na posmatranje prakse u centrima i školama koje nude nove pristupe u okviru teme koju smo obuhvatili projektom", kažu u ovoj valjevskoj školi.

 

Teorijski seminar u Barseloni pohađaće dva nastavnika i jedan učitelj, dok će praksu poznatog centra u Aradu pratiti dva učitelja i jedan nastavnik. Svi učesnici su izabrani na javnom internom konkursu.

 

U školi uvelike traju pripreme za finalni odlazak na edukaciju. Održana je psihološka radionica, ovih dana su u toku jezičke prireme, a nakon toga i kulturološke pripreme.

 

Uporedo sa poslovima vezanim za realizaciju drugog projekta, Erazmus tim škole je poslao Fondaciji "Tempus" prijavu za akreditaciju škole na sledećih pet godina. Ovaj projkat je obuhvatio tri oblasti: ponovo inkluziju i podršku uenicima, a zatim, kao nove oblasti u projektima, ali zapravo, oblasti kojima se škola već dugo bavi i po kojima je već prepoznatljiva u javnosti, ekologiju i unapređenje komunikacije, pre svega, digitalne komunikacije.

 

Novost u odnosu na dosadašnje iskustvo škole je ta što se u mobilnost i edukaciju na međunarodnom nivou, ovim projektima, osim nstavnika, prvi put uključuju i učenici.

 

"Nadamo se da ćemo ponovo dobiti pozitavan odgovor od partnera i da ćemo nastaviti rad na unapređenju obrazovnih i vaspitnih procesa u školi", navode u osnovnoj školi "Andra Savčić".

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 14 sati 57 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 15 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 10 komentara