Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
16.12.2023, 08:02

U Informatorima o radu organa vlasti objavljene i mesečne zarade funkcionera i zaposlenih

č: | fb:

Prema Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja svi organi vlasti su u obavezi da objave informatore o svom radu na jedinstvenom informacionom sistemu, platformi koju vodi i održava Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

 

Informator o radu trebalo bi da sadrži 24 kategorije informacija koje se odnose na konkretne organe vlasti. Između ostalog: osnovne informacije o organu vlasti, opis nadležnosti; ovlašćenja i obaveza; opis postupanja u okviru nadležnosti; spisak usluga koje organ pruža zainteresovanim licima; postupak radi pružanja usluga, podatke o izvršenim inspekcijama i revizijama poslovanja organa javne vlasti, podatke o javnim nabavkama, podatke o isplaćenim platama, zaradama i drugim primanjima...

 

Za sve građane je izuzetno važno da organi vlasti koji imaju tu obavezu, a u koje spadaju i javna preduzeća i institucije, objavljuju informatore o svom radu zato što će na mnogo lakši i brži način moći da saznaju informaciju o radu tog organa vlasti za koju su zainteresovani.

 

Informator o radu Gradonačelnika

 

U nedavno objavljenim informatorima o radu Gradonačelnika Valjeva, Gradskog veća i Gradske uprave Valjeva, objavljeni su i podaci o visini plate organa rukovođenja, odnosno upravljanja i rukovodilaca organizacionih jedinica, pojedinačno, bez dodataka i odbitaka.

 

Mesečna plata gradonačelnika Lazara Gojkovića je 141.652 dinara, zamenika gradonačelnika Nemanje Petrovića 133.364, interni revizor Goran Lučić mesečno zarađuje 100.766, a interni revizor Danijela Velimirović 86.029 dinara. Nikola Pantelić, koji je zaposlen u Kabinetu gradonačelnika ima platu 82.753 dinara, angažovana na poslovia Kancelarije za mlade Svetlana Sajić 66.677, poslovi Kabineta Anđelka Bjelić mesečno zarađuje 80.491 dinara.

 

U Informatoru o radu Gradonačelnika u delu koji se odnosi na izvršene revizije poslovanja u prethodnoj i tekućoj godini nema podataka.

 

Informator o radu Gradskog veća

 

Gradsko veće Valjeva broji devet članova, a sudeći prema Informatoru o radu Gradskog veća na platnom spisku su tri člana i sva tri člana imaju identična mesečna primanja. Plata članova Gradskog veća Vladimira Miškovića, Vladimira Blagojevića i Nenada Patijarevića iznosi po 102.471 dinara.

 

"U Gradskom veću u prethodnoj i tekućoj godini nisu vršene inspekcije i revizije", piše u Informatoru o radu.

 

Informator o radu Gradske uprave

 

Prema nedavno objavljenom Informatoru o radu Gradse uprave, mesečna plata načelnika Nebojše Petronića iznosi 142.625 dinara, zamenik načelnika Gradske uprave Branka Rosić prima 135.166 dinara.

 

Gradska uprava Valjevo ima 11 odeljenja.

 

Rukovodilac Odeljenja za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove Tijana Todorović  mesečno prima 99.702 dinara, rukovdilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo, saobraćaj i zaštitu životne sredine Aleksandar Purić 99.702, rukovodilac Odeljenja za zajedničke poslove Dragan Mojsilović 102.356, rukovodilac Odeljenja za poslove organa grada Jelica Panjković-Tešić 109.145 dinara.  

 

Rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branko Vuković 95.911 dinara, rukovodilac Odeljenja za imovinske poslove i opštu upravu Violeta Pavlović 96.670, rukovodilac Odeljenja za inspekcijske poslove Milica Ostojić 101.977, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti Zora Bojičić 103.873 dinara.

 

Rukovodilac Odeljenja za finansije Željko Tabašević 101.600, rukovodilac Odeljenja za utvrđivanje, naplatu i kontrolu izvornih prihoda Slavica Pavlović 99.321 i rukovodilac Odeljenja komunalne milicije Milica Petković 100.840 dinara.

 

Savetnik u Gradskoj uoravi mesečno zarađuje 66.677 dinara, viši saradnik 52.454,viši referent 41.708 inara, VKV radnik 37.672 i NK radnik 34.596 dinara.

 

U Informatoru o radu Gradske uprave Valjeva navedeno je da je obavljeno više inspekcija i nadzora. Reč je o redovnim nadzorima koje su pokrenuli Upravna inspekcija, Republička komunalna inspekcija, Republička urbanistička inspekcija, Državna revizorska institucija.

 

"Nije bilo većih nepravilnosti i sve naložene mere su u roku otklonjene", piše u inspekcijskim izveštajima.

 

Informatori o radu Gradonačelnika, Gradskog veća i Gradske uprave ažurirani su 12. decembar 2023. godine i objavljeni su na sajtu grada Valjeva.

Aktuelno

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 5 sati 47 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 12 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...