Irena Matić u angiosali
Irena Matić u angiosali
10.10.2014, 08:52

Urađeni stentovi i dijagnostika

č: | fb:

Angio sala valjevske bolnice ponovo funkcioniše, trenutno u režimu probnog rada posle zamene katodne cevi na rendgen aparatu, pootvrđeno je Kolubarskim.rs u toj zdravstvenoj ustanovi. Kako nam je rečeno, obrađeno je nekoliko pacijenata, kojima su ugrađivani stentovi ili su bili podvrgnuti dijagnostičkim procedurama poput arteriografije, a jedan od njih je, nakon toga, na dalje lečenje upućen u Beograd.

Angio sala nije radila od jula meseca zbog kvara rendgen aparata, a oko sedam miliona dinara za nabavku vitalnog dela rendgena obezbedilo je Ministarstvo zdravlja Srbije. Ta cev na „Simensovom“ aparatu menjana je i u martu 2013. godine.

Tim interventnih kardiologa Valjevske bolnice, uz pomoć mentora Kliničkog centra Srbije sa prof. dr Milanom Nedeljkovićem na čelu, je od kraja 2010, kada je angiosala otvorena kao prva u Srbiji van Beograda, spasao preko 1.000 pacijenata, kojima je urgentna medicinska pomoć u tzv. „zlatnom satu“ bila neophodna.

Pomoć je ukazivana i pacijentima iz drugih dela zapadne Srbije, pacijentima iz severnog dela Kosova, kao i bolesnicima iz dela Republike Srpske (RS). Pomoć je takođe ukazivana i putnicima, koje je infarkt zadesio za volnanom u okolini Valjeva tokom putovanja na letnje godišnje odmore.

U valjevskoj bolnici se ponovo radi i kompletan operativni program nakon stabilizacije u vodosnabdevanju grada posle radova na izgradnji šahta na glavnom cevovodu, na uglu Dušanove i Karađorđeve ulice.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 3 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara