Željko Trifunović (foto: Kolubarske.rs)
Željko Trifunović (foto: Kolubarske.rs)
22.12.2023, 15:08

Odbornik opozicionog Lokalnog fronta napustio sednicu Skupštine grada

č: | fb:

Odbornik Grupe građana Lokalni front-Slobodni ljudi Željko Trifunović napustio je danas skupštinsko zasedanje zbog, kako je rekao, još jednog grubog kršenja Poslovnika Skupštne Valjeva i to u vezi sa najvažnijom odlukom, a to je budžet Valjeva za 2024. godinu.

 

"Odbornicima je u materijalu za današnje zasedanje dostavljen jedan akt Graskog veća koji se zove Program javne rasprave o Nacrtu odluke o bdžetu Valjeva za 2024. godinu, koji je potpisao gradonačelnik Lazar Gojković. Tačka osam nalaže da se izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi objavi na internet prezentaciji grada Valjeva. Ova obaveza je u skladu sa članom 153. Poslovnika o radu Skupštine. Stav 2 tog člana nalaže da se izveštaj o javnoj raspravi objavljuje na internet prezentaciji Valjeva i na drugi prigodan način. Svi oni koji su prošlog meseca pratili javnu raspravu znaju da je bilo dosta pitanja, prigovora, predloga u višečasovnoj raspravi. Tada su organizatori javne rasprave izričito obećali da će učesnici javne rasprave odgovore na primedbe, predloge, pitanja..., dobiti na kućne ili e-mail adrese. Lokalni front do danas nije dobio ni slovo od odgovora, a imam informacije da nisu dobili ni mnogi drugi učesnici", kazao je Trifunović.

 

On je potom objasnio šta se desilo na današnjoj sednici Skupštine grada i zbog čega je odlučio da napusti skupštinsko zasedanje.

 

"Ukazao sam na kršenje člana 153. Poslovnika o radu Skupštine i predložio da se rasprava o budžetu Valjeva odloži jer nije na odgovarajući način objavljena na internet prezentaciji. Predsednica Skupštine Snežana Rakić, koju inače ne interesuju prdelozi Lokalnog fronta, je odbila da pozove odbornike da se o mom predlogu izjasne, što je automatski značilo da će se o prvoj tački dnevnog reda raspravljati. Stvar je još gorom učinio načelnik Odeljenja za finansije Željko Tabašević tvrdnjom da moj zahtev nije opravdan jer je izveštaj priložen uz Odluku o budžetu. Time je u potpunosti obesmislio akt gradonačelnika Gojkovića koji je izričito propisao kako se izveštaj podnosi i gde se objavljuje. Zbog toga sam odlučio da napustim sednicu i da se obratim građanima koji jedini mogu da sude o radu odbornika", kazao je Trifunović.

 

Opozicioni odbornik je ukazao i na još jednu grubu povredu Poslovnika, a to je da je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković u okviru tačke dnevnog reda – Odluka o budžetu za 2024, najmanje govorio o budžetu za sledeću godinu, a više od jednog časa je pričao u učinku aktuelne vlasti u prethodne tri godine.

 

"Ja sam više puta tražio od gradonačelnika da podnese izveštaj o svom radu na sednici Skupštine grada i da o tome raspravljamo. Međutim on to nije učinio nego se danas, nakon što je zaključena diskusija o predlogu Odluke o budžetu za 2024, hvalio uspesima koje je gradska vlast postogla od 2021. godine i to uz neki propratni video materijal, a odbornicima nije bilo omogućeno da, nakon tog jednočasovnog hvalospeva gradonačelnika, iznesu svoje mišljenje o njegovoj trogodišnjoj vladavini", kazao je Željko Trifunović.

 

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 9 sati 5 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 2 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara