ProGlas (foto: Đorđe Đoković)
ProGlas (foto: Đorđe Đoković)
29.12.2023, 13:08

ProGlas pozvao na protest u subotu kod Terazijske česme

č: | fb:

Inicijativa "ProGlas" zahteva nove izbore na svim nivoima i prekid štrajka glađu opozicionih političara. Poziva i na protest u subotu, u Beogradu.

 

"Pozivamo sve organizacije civilnog društva, sva udruženja građana, sve formalne i neformalne aktivističke grupe da pozovu svoje članove i sve koje poznaju na miran protest protiv gaženja naše izborne volje.

 

 

Naš glas se mora poštovati. Ne pristajemo da nam ga ukradu!

 

 

Potrebni su nam ne samo novi, nego pre svega bolji izbori. To znači da se izborni učesnici takmiče pošteno, a mi građani da glasamo slobodno. Potrebno je jasno da kažemo da ne pristajemo na prekrajanje naše izborne volje, manipulacije biračkim spiskom, organizovane migracije birača, kupovinu glasova, pritiske i ucene!

 

Da nećemo da izdržavamo institucije koje žmure na gaženje zakona, ni da trpimo cinizam onih koji kažu da su izbori 'čistiji nego ikad'.

 

Svi smo potrebni na mirnom skupu koji ProGlas organizuje 30. decembra u 12 časova, u Beogradu, kod Terazijske česme. Pozivamo svih 190.000 potpisnika da dođu i brane svoju izbornu volju", navodi se u pozivu.

 

 

 

Aktuelno

Konferencija za novinare - Džez fest (foto: Kolubarske.rs)
Od 16. do 18. maja Pre 2 sati 11 minuta

Jubilarni 40. Džez festival - Spektakl za oči, uši i dušu

Jubilarni 40. Džez festival biće održan u Valjevu od 16. do 18. maja. Koncert jedne od najvećih svetskih zvezda kanadskog džez muzičara Đina Vanelija biće u Omni centru 16. maja od 21 čas. U petak...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 2 sati 11 minuta

Pokušao da opljačka menjačnicu

Policija u Ljigu je uhapsila D. Đ. (2003) iz okoline Kosjerića. On se sumnjič da je u petak u prepodnevnim satima pištoljem pretio radnici u menjačnici, nakon čega je ona aktivirala alarm.

Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Na sajtu Grada Pre 23 sati 39 minuta

Anketa o kvalitetu grejanja

Na sajtu grada Valjeva objavljen je oglas JKP "Toplana Valjevo" kojim se korisnici usluga ovog javnog preduzeća pozivaju da se, popunjavanjem ankete, izjasne o kvalitetu grejanja za sezonu 2023/2024.  · 3 komentara