Podela paketića (foto: www.leparecvaljeva.rs)
Podela paketića (foto: www.leparecvaljeva.rs)
31.12.2023, 08:29

Novogodišnji paketići deci romske nacionalnosti

č: | fb:

Grad Valjevo darovao je novogodišnje paketiće deci romske nacioalnosti. U okviru Lokalnog akcionog plana za obrazovanje Roma, ove godine podeljeno je oko 300 paketića deci školskog uzrasta od prvog do četvrtog razreda i deci uzrasta od dve do pet godina, objavljeno je na sajtu Lepe reč Valjeva.

 

"Za sve aktivnosti Lokalnog akcionog plana za obrazovanje Roma ove godine izdvojeno je preko pet miliona dinara, a one podrazumevaju stipendiranje učenika i studenata romske nacionalnosti, užinu, nabavku i podelu školskog pribora, izlet i nagrađivanje najboljih učenika romske nacionalosti i na kraju godine, kao jednu završnicu i lepu aktivnost, podelu novogodišnjih paketića. Ovo je nešto što treba da postane stalna praksa i ovom prilikom poručujem da ima dosta prostora za lepe stvari i da treba da budemo usmereni jedni na druge, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života", rekao je član Komisije za obrazovanje Roma Nikola Savić.

Paketići

Paketići (Foto: www.leparecvaljeva.rs)

 

Dejan Marinković, predsednik Društva "Rom" Valjevo, zahvalio se gradu Valjevu na čelu sa gradonačelnikom Valjeva Lazarom Gojkovićem i Komisiji za obrazovanje Roma, što su i ove godine podržali ovu aktivnost i što u kontinuitetu rade na unapređenju položaja Roma u Valjevu.

 

"Aktivnosti vezane za Lokalni akcioni plan za obrazovanje Roma su uspešno realizovane ove godine, nadam se da će tako biti i sledeće. Potrebno je malo raditi na zapošljavanju Roma, to bi bila izuzetno dobra aktivnost, koja bi podržala sve ovo što radimo kroz obrazovanje. Početkom sledeće godine biće rađeni lokalni akcioni planovi, imamo nove ideje i predloge, tako da će sigurno nešto novo biti obuhvaćeno novim Lokalnim akcionim planom za obrazovanje Roma", kazao je Marinković.

 

Zamenica načelnika Gradske uprave Branka Rosić im je sre poželela je mališanima i njihovim roditeljima srećne novogodišnje i božićne praznike, i poručila da će grad Valjevo uvek podržati ovakve aktivnosti, kojih će, prema njenim rečima, u budućnosti biti mnogo više.

Aktuelno

Valjevski pokret otpora (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 5 sati 3 minuta

Valjevski pokret otpora ne izlazi na lokalne izbore

Udruženje građana Valjevski pokret otpora (VPO) neće učestvovati na predstojećim lokalnim izborima 2. juna, saopšteno je na konferenciji za novinare. "VPO nema moralno pravo da bude saučesnik u...  · 9 komentara

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 23 sati 47 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 9 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 1 dan 4 sati

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara