Soliteri u Sinđelićevoj ulici (foto: Đorđe Đoković)
Soliteri u Sinđelićevoj ulici (foto: Đorđe Đoković)
13.01.2024, 08:24

Da li je snabdevanje strujom u centru Valjeva normalizovano?

č: | fb:

"Snabdevanje električnom energijom je potpuno normalizovano", piše u odgovoru Ogranka Elektrodistribucije u Valjevu na pitanje Kolubarskih.rs zbog čega više zgrada u Karađorđevoj i soliteri u Sinđelićevoj ulici, i vrtić Hajdi nemaju struju od srede uveče? Međutim stanari tog dela grada u petak uveče su nam rekli da snabdevanje električnom energijom nije potpuno normalizovano i da se "pate na minus 12 stepeni".

 

U upitu, koji smo u petak oko podneva uputili Zoranu Paviću iz Sektora za odnose s javnošću Elektrodistribucije Srbije, naveli smo i to da nezvanično saznajemo da je problem u tome što je jedan, od dva, kablovska voda u kvaru od maja prošle godine te smo pitali zbog čega kvar nije otklonjen devet meseci.

 

"Zbog kvara na podzemnom kablu, u četvrtak oko 7 časova, bez struje je ostao Sinđelića blok, kao i vrtić Hajdi u Valjevu. Ekipe Ogranka Elektrodistribucija Valjevo odmah su izašle na teren i kvar je bio saniran do 11.30 časova istog dana i snabdevanje električnom energijom je potpuno normalizovano. Oba kabla koja pominjete u vašem upitu su u funkciji", piše u odgovoru Ogranka Elektrodistribucija u Valjevu.

 

S obzirom na to da su navodi u odgovoru suprotni tvrdnjama građana ponovo smo se obratili Paviću. Naveli smo da su se stanari javili našoj redakciji u petak oko 12.30 časova rekavši da još uvek nemaju struju. Pavića smo pitali "ako su oba kabla u funkciji zbog čega su radnici Elektrodistribucije u četvrtak popodne dolazili najmanje šest puta i menjali osigurače"? Nejasno je zbog čega se u odgovoru pominje "Sinđelića blok", te smo pitali da li je i taj deo grada bez struje?

 

Usledio je odgovor: "Snabdevanje navedenog dela grada Valjeva je normalizovano. Pojedinačni kvarovi koji se dešavaju zbog velike potrošnje u pojedinim zgradama koje se greju na struju, saniraju se u najkraćem mogućem roku, odmah po prijavi. Kao što je i navedeno, kvar na podzemnom kablu prijavljen je u četvrtak ujutro i ekipe Ogranka Elektrodistribucije Valjevo odmah su izašle na teren i sanirale kvar do 11.30 časova istog dana".

 

Ko je nadležan?

 

Kolubarskim.rs je u valjevskoj Elektrodistribuciji u petak rečeno da nisu nadležni da odgovaraju na pitanje medija i građana u vezi sa kvarovima jer je za to nadležna "uprava u Kraljevu". U "upravi u Kraljevu" su nam rekli da javnost o kvarovima u Valjevu treba da informiše Elektrodistribicija u Valjevu. U Elektrodistribuciji u Valjevu su nam ponovili da oni nisu nadležni i uputili nas na Zorana Pavića iz Sektora za odnose s javnošću Elektrodistribucije Srbije. Pitanja smo poslali Paviću, reče da je nadležan, ali smo odgovor dobili od Ogranka Elektrodistribucije Valjevo!

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 22 sati 9 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara