Suvoborska ulica (foto: Kolubarske.rs)
Suvoborska ulica (foto: Kolubarske.rs)
08.02.2024, 07:59

Rekonstrukcija Suvoborske ulice, zgrade štedionice, parkinga kod Hrama...

č: | fb:

U ovogodišnjem Planu javih nabavki, koji je nedavno objavljen na sajtu Grada, nalazi se 120 javnih nabavki, od toga usluge i dobra čine 86, dok se na radove odnose 34 javne nabavke.

 

Najviše novca biće uloženo u rekonstrukciju Suvoborske ulice, procenjena vrednost tih radova je 272 miliona dinara. Od značajnih radova izdvajamo još rekonstrukcija zgrade štedionice na Desankinom trgu, procenjena vrednost 79,2 miliona dinara, parking kod Hrama Vaskrsenja Hristovog, procenjena vrednost 58,3 miliona dinara, izgradnja solarne elektrane i toplotne pume, U SRC Petnica, procenjena vrednst 42,8 miliona dinara.

Parking kod hrama

Parking kod hrama (Foto: Kolubarske.rs)

 

U Planu javnih nabavki, koje će biti raspisane u prva četiri meseca godine, su rehabilitacija ulica, redovno održavanje asfaltiranih i makadamskih puteva, kao i trotoara, zatim investiciono održavanje ulica i parkinga, investiciono održavanje puteva..., za te radove ukupna procenjena vrednost je 285,3 miliona dinara.

 

Među uslugama izdvaja se zimsko održavanje ulica i puteva, procenjena vrednost je 63,6 miliona dinara, slede lični pratilac, procenjena vrednost 33,2 miliona, procenjena vrednost javne nabavke pomoć u kući je 20 miliona dinara, a isto toliko je procenjena vrednost za projektno-tehničku dokumentaciju Opšte bolnice Valjevo.  

 

Električna energija za javnu rasvetu i semafore je među najskupljim dobrima, procenjena vrednost 93,3 miliona dinara, dok je procenjena vrednost  nabavka udžbenika za đake od prvog do četvrtog razreda osnovne škole 23,3 miliona dinara.

 

Do sada su pokrenute tri javne nabavke; prva je nabavka kancelarijskog materijala, potom usluga izrade kancelarijskog nameštaja po meri i treća javna nabavka je izgradnja solarne elektrane i ugradnja toplotnih pumpi za dogrevanje termalne vode u SRC Petnica.

 

Čitajući Plan javnih nabavki uočili smo nekoliko zanimljivih, naročito među uslugama. Nazivi nam nisu mnogo toga govorili otuda smo više detalja o tim tenderima zatražili od načelnika Gradske uprave.

 

Jedna od zanimljivih, a nepreciznih javnih nabavki bila je - projektovanje pešačkih semafora u Ulici vladike Nikolaja. Na naše pitanje na kojim lokacijama će biti postavljeni pešački semafori, odgovoreno je "kod Srbijanke i Ulice 25. juna".

 

Detaljnije objašnjenje tražili smo i za sledeće javne nabavke, a o njima možete čitati u narednom tekstu: Projektno-tehnička dokumentacija Opšte bolnice Valjevo; Izrada projekata autobuskih stajališta na linijama gradskog i prigradskog prevoza; Izrada projektno-tehničke dokumentacije za Dom vojske u Valjevu; Urbanistički plana za novi gradski trg  sa idejnim rešenjem; Sanitarna seča stabala; Izrada projektne dokumentacije za novu ulicu – produžetak Ulice pilota Milenka Pavlovića do Patog puka; Studijska poseta Nemačkoj i Srbiji i razmena iskustava i dobrih praksi u upravljanju privrednim zonama; Projektovanje, izrada i postavljanje opreme za brendiranje i obeležavanje privredne zone.

 

 

Aktuelno

Zelena površina u Naselju Milorada Pavlovića (12.02.) (foto: Kolubarske.rs)
Inspekcijska igranka Pre 1 dan

Vlast štiti pojedince na štetu građana

Kako funkcionišu gradske inspekcije, kako vlast štiti pojedinice, a ne građane, najbolje pokazuje primer Naselja "Milorada Pavlovića" i uništena javna zelena površina zbog građevinskih radova na...  · 15 komentara

Jako zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Izveštaj Pre 20 sati 24 minuta

Vazduh u Valjevu jutros bio "veoma loš"

Vazduh u Valjevu je jutros u 10 časova bio u kategoriji "veoma loš", objavljeno je na sajtu Zavoda za javno zdravlje. Tokom pet dana prošle nedelje stanovnici Valjeva bili izloženi zagađenju jer je...  · 1 komentar